Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 92 seconden

testoMeettechnisch specialist Testo brengt vier nieuwe warmtebeeldcamera´s op de markt. De modellen testo 865, testo 868, testo 871 en testo 872 bezitten een resolutie tot 320 x 240 pixels. Met de standaard testo SuperResolution technologie kan deze op de PC worden verhoogd tot 640 x 480 pixels. Met uitzondering van het instapmodel testo 865 kunnen alle warmtebeeldcamera´s ook worden verbonden met de testo Thermography App. De voor iOS en Android verkrijgbare app maakt de smartphone/tablet van de gebruiker tot een tweede display en de afstandsbediening van de camera. Ook kunnen hiermee ter plaatse snel compacte rapporten worden aangemaakt, online opgeslagen en per e-mail verzonden. De modellen testo 871 en testo 872 kunnen draadloos met de thermo-hygrometer testo 605i en de stroomtang testo 770-3 worden verbonden. Zo kan worden herkend, waar zich in een gebouw vochtige plekken bevinden of met welke last een schakelkast loopt.

Temperatuurschaal en kleurgeving van warmtebeelden kunnen individueel worden aangepast. Daarom is het mogelijk dat bijv. het warmte-isolerende gedrag van een gebouw verkeerd wordt geïnterpreteerd. De nieuw ontwikkelde functie testo ScaleAssist lost dit probleem op, doordat hij de kleurverdeling van de schaal aanpast aan de binnen- en buitentemperatuur van het meetobject en aan het verschil daartussen. Dit zorgt voor objectief vergelijkbare en foutloze warmtebeelden van het warmte-isolerende gedrag van gebouwen.

De instelling van emissiegraad en gereflecteerde temperatuur – onmisbaar voor precieze warmtebeelden – was tot op heden met betrekking tot de gereflecteerde temperatuur ook eerder onnauwkeurig. Dat verandert met de testo ε-Assist, aldus de fabrikant. Om deze functie te benutten wordt een speciale sticker (ε-Marker) opgebracht aan het meetobject. Via hun geïntegreerde digitale camera herkennen de warmtebeeldcamera´s testo 868, testo 871 en testo 872 de sticker, stellen ze de emissiegraad en gereflecteerde temperatuur vast en stellen ze beide waarden automatisch in.

De warmtebeeldcamera´s testo 865, testo 868, testo 871 en testo 872 zijn direct bij Testo of in de gespecialiseerde handel verkrijgbaar.

[related_post themes=”text”]