Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 106 seconden

transportfietsSortimo introduceert een transportfiets voor onder andere onderhoudstechnici. De fiets beschikt over gepatenteerde bochtentechnologie en ladingbeveiliging. Het bedrijf wil hiermee een emissievrij transportmiddel aanbieden voor stedelijke locaties. De ProCargo CT1 combineert de laadcapaciteit van een klein bedrijfsvoertuig met de wendbaarheid en flexibiliteit van een fiets. Het is een transportfiets met drie wielen, die toch smal genoeg is om tussen verkeerspalen en op fietspaden te passen. Twee supernova koplampen met waterdichte aluminium behuizing zorgen voor zichtbaarheid in het donker. Alle componenten zijn zo goed als onderhoudsvrij. Er zijn vaste onderhoudsintervallen voor slijtageonderdelen, die Sortimo levert via zijn servicenetwerk.

De fiets is beschikbaar in twee verschillende laadlengtes met geïntegreerde ProSafe ladingsbeveiliging in het railsysteem links en rechts van het laadoppervlak. Bovendien kunnen verschillende Sortimo-systemen makkelijk via het railsysteem worden bevestigd. Deze variëren van een eenvoudige gaasmand met flexibel dekzeil tot een gesloten en weersbestendige Sortimo HD-systeemunit, die kan worden uitgerust met lades, BOXXen en koffers. Hierdoor kunnen goederen en gereedschap veilig en moeiteloos worden opgeborgen en getransporteerd.

De gepatenteerde, aanpasbare hellingtechnologie zorgt ervoor dat de elektrische fiets tot een lading van 160 kg stabiel blijft, terwijl de wendbaarheid en wegligging behouden blijven. Het maximum toegelaten totaalgewicht bedraagt 280 kg, inclusief bestuurder en netto gewicht van de transportfiets (40 kg).

De hellingtechnologie heeft drie niveaus, die kunnen worden ingesteld via de handvatten. Niveau één fixeert het chassis, wat overhellen voorkomt. Niveau twee zorgt voor zacht hellen bij het manoeuvreren in een begrensde ruimte of voor het transport van zware, logge ladingen. Niveau drie zorgt voor een volledig vrije hellinghoek en dus voor extra wendbaar rijgedrag.

Dankzij de Performance Line elektrische motor van eBike-motorfabrikant Bosch, wordt trappen ondersteund tot een snelheid van 25 km/u. Omdat de ProCargo CT1 een elektrische fiets is, heeft de bestuurder geen rijbewijs of registratie nodig.

Toegepast is een lithium-ion batterij (500 Wh), waarmee, afhankelijk van de lading, het bereik 70 tot 100 km is; volledig opladen kan in 4,5 uur. De ProCargo CT1 heeft vooraan een compartiment voor het bewaren van een reservebatterij. In dit afsluitbare compartiment kunnen ook een helm, L-BOXX Mini met herstelkit, een veiligheidsvest en andere handige accessoires worden gestopt.

[related_post themes=”text”]