Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 100 seconden

Nefit_TopLine_dicht_009De vernieuwde Nefit TopLine HR 70 II en TopLine HR 100 II zijn vanaf juni leverbaar. Beide toestellen zijn voorzien van een energiebesparende Low Energy cv-pomp. Ze voldoen  ruimschoots aan de nieuwe Europese ErP-richtlijn voor energie-gerelateerde producten die in september dit jaar van kracht wordt. De ketels zijn bovendien klaar voor mogelijke wijzigingen in de gassamenstelling. Met de introductie van TopLine HR 70/100 II is de volledige TopLine-range van Nefit vernieuwd.

Nefit TopLine HR-ketels hebben zich de afgelopen 10 jaar bewezen in het segment voor grote vermogens. Met de vernieuwde TopLine HR II, leverbaar met vermogens van 70 en 100 kW, voert Nefit  de energieprestaties verder op. De nieuwe aansluitsets van het toestel zijn voorzien van een extra zuinige Low Energy pomp. Vergeleken met een conventionele pomp bespaart de nieuwe pomp gedurende levensduur tot 1.350 euro extra aan elektriciteit*. TopLine HR 70 II is voorzien van energielabel A. TopLine HR 100 II valt buiten de categorie waarvoor een energielabel vereist is, maar voldoet aan dezelfde hoge normen.

TopLine HR II toestellen zijn volledig voorbereid op toekomstige wijzigingen in de gassamenstelling en voor andere gassoorten. Daarnaast zijn de toestellen goedgekeurd voor toepassing in Overdruk-CLV-systemen. Hierdoor kunnen ze veilig en probleemloos worden aangesloten op bestaande afvoerkanalen met kleine diameters. Lange afvoerkanalen in de hoogbouw vormen ook geen probleem.

TopLine HR II toestellen kunnen toegepast worden als standalone cv-ketel, met of zonder voorraadboiler, maar zijn ook geschikt voor toepassing in cascade-opstellingen. Door meerdere TopLine HR II ketels aan elkaar te koppelen zijn bedrijfszekere en kostenefficiënte oplossingen mogelijk voor situaties waarin veel vermogen nodig is. De combinatie-mogelijkheden zijn legio. Nefit heeft een handige online configurator voor het samenstellen van een TopLine HR II cascadesysteem op maat: www.nefit.nl/cascadeselector.

Naast TopLine voor het topsegment omvat het Nefit HR-programma de productlijnen TrendLine, ProLine en BaseLine. Ook de andere productlijnen zijn voorzien van een zuinige Low Energy cv-pomp. Vanaf september voldoen alle Nefit-toestellen aan de eisen die conform de ErP-richtlijn 2015 worden gesteld.

*op basis van prijspeil 2015 en vermogensverdeling conform Ecodesign.

Voor meer informatie: www.nefit.nl