Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 124 seconden

V&B O.novo VitaComfort en functionaliteit zijn de twee kerneigenschappen van de volledig vernieuwde O.novo Vita badkamercollectie van Villeroy & Boch. Met deze nieuwe collectie haakt Villeroy & Boch in op de vraag naar comfortbadkamers met een aantrekkelijk tijdloos design en subtiele functionaliteiten.

De Nederlandse bevolking vergrijst. Het aantal mensen in de leeftijd van 50 plus neemt aanzienlijk toe. Deze doelgroep heeft hele specifieke eisen en verwachtingen. Villeroy & Boch speelt hier op in met de vernieuwde badkamercollectie O.novo Vita. De collectie met wastafels, toiletten en toiletzittingen voldoet aan alle hedendaagse markteisen en de DIN 18040 standaarden voor ‘barrièrevrij bouwen’. Comfort, veiligheid en hygiëne zijn de belangrijkste kenmerken van deze badkamer. Zo is er gedacht aan ondersteuning bij het zitten en/of staan in de badkamer, extra grip en antibacteriële afwerking bij de toilet-zitting. Uiteraard is het sanitair zeer rolstoelvriendelijk.

Naast de doordachte functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van deze badkamer speelt het design een grote rol. Immers de senioren van de toekomst zijn erg kritisch op het design. De aangepaste elementen zijn zeer subtiel geïntegreerd in het design en zijn op het eerste gezicht nauwelijks zichtbaar. Dit maakt de O.novo Vita wastafels, toiletten en toiletzittingen aantrekkelijk voor senioren die vandaag de dag al nadenken over de toekomst waarin zij graag hun badkamercomfort behouden.

Kenmerken:

O.novo Vita wastafels

 • Doordacht functioneel design in drie maten (55, 60 en 80 cm).
 • Grepen aan de voorzijde bij wastafels van 80 cm.
 • Grepen aan de onderkant bij wastafels van 50 cm en 60 cm.
 • Verbeterde grip op de wastafel voor rolstoelgebruikers en ondersteuning bij het staan.
 • Comfortabele zitmogelijkheid voor rolstoelgebruik.

O.novo Vita DirectFlush toiletten

 • Diverse wandhangende en staande closets in aangepaste maten.
 • Toiletten zijn dankzij het ontbreken van de spoelrand extra hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden.
 • Laag waterverbruik van slechts 3 tot 4,5 liter.

O.novo Vita toiletzitting

 • Een geïntegreerde greep in het toiletdeksel vergemakkelijkt het openen.
 • Speciale buffers voorkomen dat de closetzitting zijwaarts kan schuiven.
 • Closetzittingen met doorlopende scharnierpen of QuickRelease en SoftCkt deel uit van de O.novo collectie. Een keramische badkamercollectie met een groot aanbod aan verschillende sanitair producten die perfect met elkaar te combineren zijn. Door de vele combinatiemogelijkheden, het ingetogen design en de gunstige prijsstelling biedt de O.novo collectie een perfecte oplossing  voor elk badka-mervraagstuk. En met de vernieuwde O.novo Vita collectie dus ook in de zorg.

  Voor meer informatie: http://www.villeroy-boch.nl/product

  losing functie.

 • Closetzittingen met antibacteriële eigenschappen (AntiBac).

O.novo Vita maaen/badkamer-en-wellness/producten/badkamercollecties/onovo.html