Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 76 seconden

Etaprime ETPL

Etaprime ETPL

KSB heeft de nieuwste uitvoering van de zelfaanzuigende centrifugaalpompen van de serie Etaprime op de markt gebracht. De nieuwe aggregaten beschikken over een goed zuiggedrag, ook bij relatief ongunstige toeloopcondities. De pompen kunnen zelfs bij geringe of negatieve voordruk aanzuighoogten van maximaal 9 meter bereiken. Ook het verpompen van gashoudende media is mogelijk. De toepassing van een voetklep is niet nodig. De aggregaten zijn ontworpen voor standaard mediumtemperaturen van – 30 ℃ tot + 90 ℃.
De maximale opvoerhoogte bedraagt 105 m en de grootste capaciteit ligt bij 180 m3/h. De verbeterde serie omvat 28 pomptypes, die worden aangedreven door 2- of 4-polige IEC-motoren. De pompen zijn leverbaar in een compacte modulaire blokuitvoering (Etaprime B) of in de klassieke uitvoering met de motor op fundatieplaat (Etaprime L). De aansluitafmetingen komen voor 100% overeen met die van de voorgaande generatie.
Afhankelijk van de toepassing kan de klant bij de smering van de wentellagers kiezen tussen oliesmering en levensduur vetgesmeerd. Optioneel kan men de lagerstoelen ook met aansluitingen voor een temperatuur- of trillingsmeting uitvoeren. Als materialen zijn gietijzer en roestvrijstaal beschikbaar. Daarmee reikt het toepassingsgebied aanzienlijk verder dan het gebruik in watertoepassingen.
Een grote ruimte voor de mechanische asafdichting zorgt voor een goede ventilatie van dit gebied. Royaal bemeten ruimtecondities vergemakkelijken de montage en demontage van de mechanische asafdichtingen. Voor ingewikkelde toepassingen zijn ook dubbelwerkende mechanische asafdichtingen in tandem- of back-to-back-uitvoering verkrijgbaar. Voor het verpompen van emulsies, zoals koelsmeerstoffen is er nu een nieuw afdichtingmateriaal als standaard optie beschikbaar.

Voor meer informatie: www.ksb.nl