Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

dakdragerEr is een nieuwe dakdrager waarmee ladders en lang materieel op  een bedrijfswagen kunnen worden opgeslagen. De lading wordt hierop vastgemaakt met de sjorelementen die zorgen voor een veilig transport. Deze zijn over de volle lengte van de dwarsbalken aanwezig. Hierdoor kunnen de bijbehorende spanbanden op elke positie en zonder extra benodigdheden worden ingehaakt. De dwarsbalken zijn uitgerust met rubberen profielen, die voorkomen dat voorwerpen gaan bewegen. Het voertuig zelf is ook beschermd. Een rolsysteem zorgt ervoor dat een grote vracht op het dak wordt getild zonder beschadiging van het voertuig.

Het frame dit verbeterde TopSystem van Sortimo is gemaakt van geanodiseerd aluminium, de verbindingselementen zijn van weerbestendig roestvaststaal of bedekt met een outdoor coating, voor een langere levensduur. Het lichtgewicht ontwerp is sterk en aerodynamisch, voor minimale geluidshinder door de wind tijdens het transport.

De nieuwe uitvoering van TopSystem kan worden uitgerust met een zijdelingse, hydraulische ladderlift waarmee zware ladders tot 30 kg zonder moeite op het dak van het voertuig kunnen worden gelegd. De ladderlift is gemonteerd op de dwarsbalken en heeft dezelfde afmetingen als het TopSystem. De ladderliften voor de achterkant van de wagen zijn nog steeds verkrijgbaar in de basislengten 2,5 en 3 meter. Deze zijn geschikt voor het transport van zware ladders tot 51 kg.

TopSystem is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen  – basis, standaard en premium –  respectievelijk voor kleine, middelgrote en grote bedrijfswagens.

[related_post themes=”text”]