Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 54 seconden

Sinds zijn hachelijke avontuur in de supermarkt (waar hij vast kwam te zitten in een ventilatiekanaal), lette Karel extra op veiligheid bij het uitvoeren van zijn klussen. Vakkundig beveiligde stopcontacten in babykamers, radiatoren opgehangen aan zoveel mogelijk beugels en thermostaatkranen begrensd op een temperatuur van maximaal 38 graden. Het behoort tegenwoordig tot het standaard repertoire van onze specialist en alleskunner.

Deze week was Karel te vinden op een bouwplaats, waar er in zijn ogen een erg gevaarlijke situatie was ontstaan.  Op een hoogte van zeker een halve meter was er geen enkele vorm van valbeveiliging aangebracht bij een afsluitkraan op de werf. Levensgevaarlijk natuurlijk, je zou maar uitglijden en van die enorme hoogte naar beneden vallen. Dat is vragen om botbreuken, kneuzingen en bebloede lichaamsdelen tussen al dat metaal. Hij ging daar direct wat aan doen.

Gelukkig boden de allegaartjes die hij altijd in zijn bus bewaart de perfecte oplossing. Met stukjes ijzer, draadeind én lasapparatuur (met laskap uiteraard) fabriceerde Karel rap een veilige oplossing. Bijkomend voordeel: de afsluiter zal niet zo snel dicht of open gaan. Veilige jongen toch, die Karel.