Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 82 seconden

Dat installeren een kunst op zich is, wist Karel al langer. De afgelopen week kon hij deze wijsheid eens aantoonbaar maken met een fraaie verwarmingsklus. De klant in kwestie had net zijn complete zolder laten renoveren tot mooi atelier voor de vrouw des huizes, een niet onverdienstelijk surrealistische schilderes. Het zag er allemaal piekfijn uit. Het nieuwe dakraam zorgde voor het juiste licht in het atelier. Eén minpuntje: de radiator bevond zich helemaal aan de andere kant van de zolderruimte. Zo met haar rug naar het raam toe was dit toch wel wat aan de koude kant, klaagde de kunstenares bij haar man. Geen nood, had deze gezegd. “Ik heb goede verhalen gehoord over ene Karel, een installateur die geen problemen ziet maar louter uitdagingen.”

Karel was maar wat blij met deze opdracht. Groot kunstliefhebber die hij is, vond hij het bovenmatig interessant om in het domein van een hedendaagse kunstenaar te mogen werken. Naast de muur van het dakraam kon hij de aangeschafte radiator een prima plek geven, om de surrealistische kunstenares het gewenste warme en behaaglijke gevoel te geven. Maar Karel vond dat hij zich er in dit geval niet van af kon maken met een simpele standaard oplossing. ‘Drama, absurditeit of onwerkelijkheid, dát is wat deze kamer nodig heeft’, dacht hij. De radiator moest één zijn met de atmosfeer van de ruimte, een surrealistisch baken zijn in het verder smetteloze atelier. Het moest een statement zijn, een object!

Gelukkig vond hij nog een perfecte plek om dit stukje artisticiteit aan het atelier mee te geven. Een prachtige oplossing, en wederom helemaal toegespitst op zijn klant!