Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 85 seconden

azMCofely heeft de opdracht  voor de  revitalisering en uitbreiding van de energiecentrale van het Academisch ziekenhuis Maastricht (azM) gegund gekregen. De Energiecentrale van het azM is van cruciaal belang voor de energievoorziening van haar primair zorgproces, deze dient te allen tijde gewaarborgd en operationeel te zijn. Een innovatief asset management platform wordt ingezet om de effectiviteit van de centrale te verhogen. Daarnaast is Cofely ook het onderhoud en beheer van alle gebouwgebonden elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties gegund, dit voor een periode van zeven jaar, inclusief drie optiejaren.

Cofely focust erop dat het azM onder alle omstandigheden kan beschikken over de energievoorziening die nodig is voor een ongestoord zorgproces. Cofely ’s toegevoegde waarde ligt in de procesmatige en industriële aanpak. Met behulp van een integratieplatform wordt real time alle asset informatie met elkaar verbonden en omgezet naar een dashboard met stuurinformatie. Hierdoor is er meer zicht op de Total Cost of Ownership, waardoor men sneller kan bijsturen. De effectiviteit wordt hiermee verhoogd en dit zorgt voor kostenverlaging.

Ook is Cofely verantwoordelijk voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden met betrekking tot de revitalisering van de energiecentrale. Het energieafname patroon van het azM is gewijzigd en de energiecentrale zelf zal ook een upgrade ondergaan. De uitbreiding en upgrade zijn essentieel voor de realisatie van het nieuwe OK complex van 20.000 m2. De werkzaamheden zullen grotendeels in 2015 uitgevoerd worden.

Buiten het reguliere onderhoud heeft Cofely sinds 1987 heel wat renovatie- en herinrichtingsprojecten uitgevoerd voor het azM.  Zoals voor de nieuwe intensive care afdeling voor kinderen, de nieuwe keuken en het restaurant, de apotheek maar ook voor de herinrichting van diverse verpleeg- en care afdelingen en onderzoek- en behandelruimten als de laboratoria.

Voor meer informatie: www.cofely-gdfsuez.nl