Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 87 seconden

In navolging van een groeiend aantal bouwbedrijven, werkt ook bijna 60 procent van de vakmensen door tijdens de zomermaanden. De zomer is de ideale periode om grote klussen uit te voeren. Van de zzp’ers en aannemers geeft 45 procent aan dat de bouwvak tot het verleden behoort. Dit blijkt uit onderzoek van Werkspot.nl onder 500 eigen vakmensen.

Het gunstige weer is voor vakmensen de belangrijkste reden om tijdens de bouwvak door te werken. Ook geven ze aan dat er meer aanbod van werk is en dat ze te maken hebben met minder concurrentie. Volgens ruim 60 procent van de vakmensen besteden particulieren een deel van hun vakantiegeld aan klussen. Meer dan een derde geeft aan dat particulieren een klus graag tijdens hun vakantie laten uitvoeren.

Ronald Egas, CEO van Werkspot.nl, zegt hierover: “Wij zien tijdens de zomermaanden geen daling in het aantal klussen dat op Werkspot.nl geplaatst wordt. Particulieren vinden de zomer een prettige periode om klussen uit te laten voeren. Zij houden hierbij nauwelijks rekening met de bouwvakvakantie. Dit biedt kansen voor ondernemers. Steeds meer vakmensen werken daarom door.”

Voorheen waren veel leveranciers, fabrikanten en bouwbedrijven gesloten tijdens de bouwvak. Dit was voor een kwart van de vakmensen een reden om op vakantie te gaan. Grote leveranciers en fabrikanten spelen nu beter in op de behoefte van de markt. Zij blijven veelal open tijdens de zomermaanden met aangepaste openingstijden.

Herold van den Belt, algemeen directeur van Groothandel Wasco, zegt hierover: “We gaan in Nederland steeds meer naar een 24-uurs economie. Openingstijden worden steeds ruimer, bezorgmogelijkheden worden flexibeler; sluiten tijdens de bouwvak is voor ons geen optie. Wij merken al jaren dat zelfstandige professionals en aannemers doorwerken tijdens de bouwvak. Zij kunnen op Wasco rekenen, ook tijdens de bouwvak.”