Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 103 seconden

boemKiwa ExVision is het nieuwe test- en certificeringscentrum voor explosieveiligheid. Het in Apeldoorn gevestigde centrum verzorgt het complete certificeringstraject rond explosieveiligheid voor opdrachtgevers overal ter wereld. De daarvoor benodigde tijd is met drie maanden beduidend korter dan wat in de markt gebruikelijk is. De officiële opening van Kiwa ExVision is op 30 september 2014.

Kiwa ExVision organiseert bij de officiële start een gratis toegankelijk mini-seminar. Initiator en directeur Pieter van Breugel: ‘We praten bezoekers bij over de filosofie achter Kiwa ExVision, bieden een rondleiding door ons laboratorium en reiken het eerste ATEX-certificaat – de Europese richtlijn (94/9/EC) voor explosieveiligheid – uit aan een van onze klanten. In een aantal lezingen gaan sprekers in op onder meer de nieuwe richtlijn ATEX 114 en wereldwijde certificering met IECEx. Onze partner QPS Canada informeert bezoekers over Noord-Amerikaanse certificering.’

Wie geïnteresseerd is in explosieveiligheid is van harte welkom bij het seminar, dat wordt gehouden in het pand van Kiwa, Wilmersdorf 50 in Apeldoorn. Het programma begint om 12.30 uur met een lunchbuffet en eindigt rond 16.00 uur met een borrel. Bezoekers kunnen zich (gratis)  aanmelden door hun contactgegevens te sturen aan Lisette van Deelen van Kiwa ExVision, e-mail Lisette.van.Deelen@kiwa.nl .

“De vraag naar certificering op het terrein van explosieveiligheid groeit, terwijl de capaciteit wereldwijd tekortschiet en het serviceniveau in het algemeen te laag is”, stelt Pieter van Breugel, initiator en directeur van Kiwa ExVision. “We hebben een jaar de tijd genomen om te bouwen aan een gestroomlijnde organisatie die de markt op een andere manier dan gebruikelijk benadert. Dankzij onze filosofie kunnen we korte doorlooptijden en een uitstekende ondersteuning en service garanderen – voor ons het belangrijkst in onze relatie met klanten. Zij moeten niet in de rij hoeven staan voor een certificaat of testresultaten.”

Kiwa ExVision is een breed georiënteerd laboratorium voor explosieveiligheid, dat is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA). Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft Kiwa ExVision aangewezen voor de ATEX-richtlijn (94/9/EC). De internationale IECEx heeft Kiwa ExVision met goed gevolg geaudit als Certification Body en Test Laboratory.

Voor meer informatie: www.kiwaexvision.nl