Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 85 seconden

Flamco PrescorFlamco komt vandaag met een nieuwe productlijn terugstroombeveiligers op de markt. Het bedrijf biedt nu een volwaardig beveiligingsprogramma voor ingenieursbureaus en installateurs die moeten voldoen aan vastgestelde eisen voor het waterleidingnet.
De kwalitatief hoogwaardige Prescor BFP terugstroombeveiligers beantwoorden aan de strikte Europese wet- en regelgeving en die van België en Nederland. Het risico op contaminatie van het drinkwaterleidingnet door terugheveling en terugpersing is met deze terugstroombeveiligers uitgesloten. Bacteriën zoals legionella, chemicaliën uit industriële processen of biochemische vervuiling zoals algen of virussen hebben zo geen schijn van kans meer om het drinkwaterleidingnet te vervuilen.

Vanzelfsprekend is het contaminatierisico niet altijd even hoog. De aansluiting van een koffiezetautomaat op het waterleidingnet is bijvoorbeeld minder gevaarlijk dan van een chemische installatie. Daarom zijn er vijf risicoklassen bepaald. Het benodigde type terugstroombeveiliger is afhankelijk van een gestandaardiseerde beoordeling van het risico. Flamco biedt terugstroombeveiligers voor elke klasse. De verschillende types zijn onder meer geschikt voor cv-installaties, onthardingsinstallaties en installaties die één of meer toxische of zeer toxische substanties bevatten, zoals zeepdoseerinstallaties en zwembaden.,

Opvallend aan de nieuwe terugstroombeveiligers zijn de compactheid én de eenvoud waarmee ze kunnen worden geïnstalleerd. Flamco streeft sinds jaar en dag al naar gemak voor installateurs en lijkt daar met deze productlijn opnieuw in te slagen. De terugstroombeveiligers zijn met diverse aansluitingen verkrijgbaar, zoals binnen- en buitendraadaansluiting, knelfitting. M-press fittingen en V-press fittingen. En eventueel ook als complete eenheid leverbaar, inclusief aftapper, kogelafsluiter, filter en manometer om periodieke controles eenvoudig uit te kunnen voeren. Daarnaast vallen ze in de laagste geluidsklasse (minder dan 20dB) en hebben ze een laag drukverlies. Het resultaat: een optimaal werkende en betrouwbare terugstroombeveiligingsvoorziening met een lange levensduur.

Voor meer informatie: www.flamco.nl