Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 136 seconden

De onderneming Technische Unie is door de Nominatiecommissie van de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar in de Techniek & Innovatiebranche.  Met een zeer sterke positionering heeft Technische Unie zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming.

Technische Unie is de distributiepartner voor bouwend en installerend Nederland en levert ruim 1 miljoen producten van meer dan 600 leveranciers. Het bedrijf voert een compleet assortiment op het gebied van elektrotechniek, licht, sanitair, verwarming- & klimaattechniek, gereedschap, consumentenproducten en persoonlijke beschermingsmiddelen. De Nominatiecommissie ziet in Technische Unie een vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de binnenlandse en buitenlandse markt en is van mening dat zij met recht genomineerd is voor de Nationale Business Succes Award.

Met het werkelijk gigantische assortiment en de grote mate van innovatie die het alles aan de dag legt om het hele bestel- en leveringsproces voor haar klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken, onderscheidt zij zich. Het bedrijf heeft zo bijvoorbeeld een eigen ‘app’ en een mobiele webshop ontwikkeld. Zo kunnen alle producten snel en simpel besteld worden. Ook heeft men diverse diensten en tools geïntroduceerd die voor gemak zorgen, zoals Installatielogistiek en de Zonnepanelenplanner, of die voor besparingen kunnen zorgen (op het gebied van verlichting, energie, drinkwater etc.). Via Technilink, een noviteit die het bedrijf aanbiedt, is het zelfs mogelijk de webshop van het bedrijf te koppelen aan de website van de klant. Dit alles laat zien dat het bedrijf zich duidelijk onderscheidt van de andere groothandels in haar branche.

Het bedrijf is opgericht in 1880 en oorspronkelijk gestart als ‘Magazijn voor Boheemsch Glaswerk en Lampenartikelen’, maar is sinds 2000, 100% dochteronderneming van het Franse familiebedrijf Sonepar. In Nederland telt het bedrijf circa 2.000 werknemers, 37 vestigingen, 2 distributiecentra en 22 overslagpunten.

De uitstekende reputatie van het bedrijf in de branche is wat opvalt bij de Nominatiecommissie. Door met haar vooruitstrevende instelling uitstekend te anticiperen op de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen in een markt die continue in beweging is, weet Technische Unie haar concurrenten vaak een slag voor te zijn.

De Nationale Business Succes Award nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Elk jaar worden Succes Awards toegekend aan genomineerde ondernemingen, die volgens de onafhankelijke vakjury excellente resultaten hebben bereikt en daarmee een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, toegankelijk voor alle kerngezonde ondernemingen.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award, (2015) inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks te volgen op RTL 7, zondag 12:55 uur tot einde 2015. De conceptgerechtigde van de Nationale TV Succes Award is TV Media Partners.

Voor meer informatie: www.technischeunie.com