Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

bbnOp donderdag 13 november 2014 vindt van 9.00 uur tot 17.00 uur bij Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein de studiedag van de vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) plaats. De studiedag staat onder meer in het teken van wat brandveiligheid nu eigenlijk inhoudt, hoe je als toezichthouder aantoont dat je beschikt over een brandveilig gebouw, hoe je brandveiligheid kunt opbouwen rond kritische bedrijfsprocessen en hun locatie in het gebouw en de doelen van brandveiligheid volgens het Bouwbesluit.

De studiedag is bestemd voor gebouweigenaren en beheerders, huurders en gebruikers, preventisten, aannemers, installateurs, architecten en verzekeraars en is opgedeeld in drie programmaonderdelen: Compartimentering cruciaal voor de brandveiligheid; Bestuurlijke en praktische inbedding aantoonbaarheid; Het ‘hoe’ van een aantoonbaar brandveilig gebouw.

Een greep uit de serie/groep prominente sprekers; gebouweigenaren en beheerders zoals Norbert Janssen Radboud umc en Pim van Ginneken van Het Markiezenhof vertellen over hun weg naar aantoonbare brandveiligheid. Hans Sevenstern en Olaf van Olst van Marsh gaan dieper in op de risico benadering. Jeroen Bunschoten van DPA Cauberg-Huygen licht toe; ‘Een apparaat van een miljoen, moet je in een brandcompartiment doen.’ Rene Hagen, Lector brandveiligheid van IFV Instituut Fysieke Veiligheid sluit het geheel af met een lezing over leren van branden.

Het programma richt zich op verbetering van bouwkundige brandveiligheid door kennisuitwisseling. Gezien het inhoudelijke niveau van het programma geeft het IFE (Institution of Fire Engineers) er 6,5 studiepunten voor en krijgt iedere deelnemer na afloop een deelnamecertificaat.

Voor meer informatie: www.bbn.nu