Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 73 seconden

Op donderdag 19 november vindt van 9.00 uur tot 17.00 uur bij Koninklijke Metaalunie in Nieuwegein de jaarlijkse studiedag van vereniging Brandveilig Bouwen Nederland (BBN) plaats. De dagvoorzitter is Wico Ankersmit, directeur van Vereniging Bouw en Woningtoezicht. Het thema is ‘recht op eigen brand’.

Deze editie bevat bijdragen van onder meer ICL Terneuzen,  Heijmans, TNO, Marsh Risk Consulting, Instituut voor Bouwkwaliteit en Brandweer Nederland. Vanuit verschillende perspectieven wordt gesproken over hoe gezamenlijk brandveiliger gebouwen tot stand kunnen komen. Inhoudelijk wordt het programma ondersteund door Brandweer Nederland en Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland.

De studiedag is bestemd voor gebouweigenaren en beheerders, huurders en gebruikers, preventisten, aannemers, installateurs, architecten en verzekeraars en is opgedeeld in drie programmaonderdelen:

Deel I: Het recht op brandveiligheid in eigen hand nemen;

Deel II: Wat zijn nu eigenlijk die brandrisico’s?;

Deel III: Controle en knelpunten.

Een greep uit het programma: IJsbrand van Straalen van TNO vertelt over een softwareprogramma waarmee met tekeningen beoordeeld kan worden of een gebouw voldoet aan de eisen uit het bouwbesluit. Jacques Mertens van Peutz gaat in op de brandveiligheid van gevels en Hajé van Egmond van het Instituut voor Bouwkwaliteit legt uit aan welke eisen bouwen moet voldoen als de Wet Kwaliteitsborging van kracht wordt en hoe hiermee de brandveiligheid verbetert kan worden. Manon Brasser van IOB neemt de deelnemers mee in de praktische wereld van brandveiligheid, zodat men een beeld krijgt van veel voorkomende gebreken en daarbij behorende oplossingsrichtingen.

Voor meer informatie en aanmelden: www.bbn.nu