Nederland kampt al jaren met een tekort aan loodgieters. Daar lijkt nu verandering in te komen. Uit cijfers van dataspecialist BoldData blijkt dat 1.625 Nederlanders zich sinds begin 2022 inschreven bij de KvK als ‘Loodgieter’. Een stijging van maar liefst 19%. Nooit eerder steeg het aantal zo hard. Voor het eerst zijn er in Nederland nu meer dan 10.000 Loodgietersbedrijven geregistreerd.

Eerder dit jaar werd al bekend dat steeds meer jongeren loodgieter willen worden  en zich inschrijven voor de vakopleiding, meldt BoldData. Dat is nu ook terug te zien in de inschrijvingen bij de KvK. Sinds begin 2022 gaat het aantal loodgieters door het dak met een stijging van 19%. 95% van deze nieuwbakken loodgieters is ZZP-er.

Enorme groei verwarmings- en luchtbehandelingsinstallateurs
Ook het aantal verwarmings- en luchtbehandelingsinstallateurs stijgt tot grote hoogtes. Van 5.170 begin 2022 naar 6.515 dit jaar; een stijging van 26%. De groei heeft te maken met de toenemende vraag naar warmtepompen. Daarnaast is er door de hetere zomers in Nederland meer vraag naar airconditioning installateurs.

Opleidingsbedrijf wil beter herkenbaar zijn

Opleidingsbedrijf IW Nederland neemt de eigen huisstijl op de schop. Op 3 april worden een nieuwe website en huisstijl gelanceerd ...

“Er zijn méér technici nodig op alle opleidingsniveaus”

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen wijst Techniek Nederland voorzitter Doekle Terpstra de politiek op het belang van het ...