Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 166 seconden

Het aftellen is begonnen! Nog even en Smart Homes opent de deuren van het Evoluon voor twee innovatieve, inspirerende dagen: de tiende keer Beurs Domotica & Slim Wonen! Tijdens de jubileumeditie op 18 en 19 november zoomt Smart Homes in op de verschillende sectoren en vakgebieden, maar in het bijzonder staan de bouw- en zorgsector centraal. De Smart Avenue, het Immens symposium op dag één gevolgd door Woninginnovatie: Samen sector overstijgend bouwen op de tweede beursdag én niet te vergeten OpenCoffeeBouw, vormen de perfecte ‘draagmuren’ voor succes.

Smart Avenue. De waarde en werking van domotica wordt pas tastbaar na een daadwerkelijke ervaring, een speerpunt dat Smart Homes al jaren uitdraagt en opneemt in het concept. Maar dit jaar zet de beursorganisator een stap verder met de realisatie van de Smart Avenue: Een ‘slimme’ straat van comfortwoningen op de vierde ring van het Evoluon. Alle aspecten van slim leven  komen samen, van luxe high-end tot energie en zorg, maar één ding staat centraal in alle woningen en dat is comfort. De Smart Avenue is hét decor als het gaat om koppeling van producten en partijen, een tastbare omgeving waarin samenwerking een must is.

Gelukzoekers. Na een succesvolle editie vorig jaar, vindt dit jaar op 18 november de tweede editie van het Immens symposium plaats, met als thema: Innovaties voor de gelukkige mens. Welke sociale en technologische innovaties dragen bij aan het geluksgevoel en hoe wordt zelfstandigheid, preventie en eigen regie behouden en georganiseerd? Oftewel: Hoe wordt zo lang mogelijk zelfstandig woning mogelijk gemaakt? Verschillende gerenommeerde sprekers waaronder ook Ab Klink, lid van raad van bestuur VGZ, gaan inhoudelijk in op deze vraagstukken en de verdeling van rollen en verantwoordelijkheid.

Slim bouwen. Een slimme leefomgeving comfortabel maken, dat start bij de bouw: De sector komt op gang als het gaat om domotica en snel zelfs! Het maakt een vliegensvlugge sprint. Samenwerking, dat is waar het om draait: Het overstijgen van de sector begint al bij het leggen van de fundering. Op 19 november worden innovatieve stenen gelegd tijdens het symposium: Woninginnovatie: samen sector overstijgend bouwen. Van de visie van Heijmans tot Microsoft en Innovience, op dit evenement komt het samen!

Op 18 november is de bouwsector tevens present. De Beurs Domotica & Slim Wonen is meer dan enkel standhouders: Het is een platform voor kennisoverdracht waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt door onder andere SPARK Campus, in samenwerking met OpenCoffeeBouw. Tweehonderd (aangesloten) bouwprofessionals gaan met elkaar ‘rond de tafel’. Als special guests schuiven Jan Willem van de Groep en Jos Lichtenberg aan.

De winnaar is… Ook dit jaar worden de inmiddels welbekende Smart Homes- en Inspiration Award uitgereikt. Voor het zevende jaar op een rij buigt een vakkundige jury zich over de genomineerden. Nog in de race voor de prestigieuze prijs zijn Leertouwer, Domare en nieuwkomer op de beurs Mopas. Op 18 november, beursdag één, presenteren zij hun innovatieve project. Natuurlijk biedt Smart Homes de bezoeker weer een uitgebreid programma van lezingen, variërend van veiligheid, communicatie en zorg tot high-end domotica.

Kortom, het worden twee niet te missen dagen, een mooi tiende verjaardagsfeestje. De beurs bezoeken? Dat kan voor slechts € 36, -, inclusief parkeren en lunch en natuurlijk een brok kennis en de bitterballen. Voor partners van Smart Homes, pers én bezoekers in het bezit van een relatiekaart is bezoek aan de beurs gratis.

Voor meer informatie: www.smart-homes.nl