Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 77 seconden

Leertouwer Smart Homes AwardOp woensdagmiddag 18 november won Leertouwer op de Beurs Domotica & Slim Wonen in het Evoluon in Eindhoven de Smart Homes Award. Het Barneveldse bedrijf overtuigde de jury en het publiek met het zorg- en domoticaoplossing Conview Care. De oplossing versterkt de innovatiekracht voor zorgorganisaties en bevordert het thuisgevoel voor cliënten. Daarnaast speelde het merkonafhankelijke karakter van Conview Care een belangrijke rol bij de uiteindelijke toekenning van de award.

Conview Care maakt het mogelijk om domotica volledig af te stemmen op de behoefte van de zorgorganisatie én vooral de cliënt. In de basis bestaat het oplossing altijd uit WiFi, smartphones en het IQ Messenger platform. Op basis van de behoefte wordt dit uitgebreid met vrijwel alle mogelijke open hard- en softwaretoepassingen. Denk aan cameratoezicht via een gesloten netwerk, toegangscontrole, slimme sensoren en communicatie- en oproepsystemen. Conview Care werkt hierbij als de verbindende schakel.

Locatie Savelberg van Zorgpartners Midden-Holland liet in 2015 een uitgebreide variant van Conview Care installeren. Hierdoor is het mogelijk om complexere en zwaardere zorg te bieden aan bewoners. Tegelijkertijd ligt er een sterke focus op het verbeteren van de kwaliteit van leven en het bieden van fixatievrije zorg. Domotica maakt het mogelijk om cliënten, afhankelijk van hun ziektebeeld, persoonlijke vrijheid te geven. Voor de één is dit alleen toegang tot de afdeling. Voor een ander is dit de afdeling, het hele gebouw of zelfs ook de tuin. Bekijk op YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=p0vM7Xr5dxE) hoe zorgdomotica wordt toegepast in Savelberg.

Voor meer informatie: www.leertouwer.nl