Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 89 seconden

De slimme klimaat thermostaat spIDer van Itho Daalderop is nu voorzien van uitgebreide energiemonitoring. Daarnaast is een Powermodule (DIN rail) beschikbaar waarmee groepen gemeten, geschakeld of in een klokprogramma gezet kunnen worden. Nieuw is ook de Powermodule PV die in de elektrische installatie geplaatst kan worden om zo de energie-opwekking van PV-panelen te meten en in grafieken te kunnen weergeven.

Op www.mijn.ithodaalderop.nl kan de gebruiker op overzichtelijke wijze en op elk gewenst moment precies zien hoeveel energie men die dag heeft verbruikt, maar ook de historie. Het verbruik wordt weergegeven in kWh, m3 gas en in euro’s, zowel vanuit een overzichtelijk dashboard als in grafieken. Inzage in het totale gas- en elektriciteitsverbruik kan door een koppeling met een slimme meter. Inzage in energieverbruik en opwekking van alle apparaten aangesloten op spIDer Powerplugs of Powermodules is ook mogelijk zonder slimme meter. Hierdoor heeft de gebruiker continu overzicht in het energiegebruik en de daarbij komende kosten en ziet hij waar eventuele besparingsmogelijkheden zijn.

Een Powermodule is een DIN Rail oplossing die in de elektrische installatie geplaatst kan worden om zo een groep te meten en te schakelen. Denk hierbij aan het schakelen van buitenverlichting, vijverpomp, elektrische verwarming, beregeningsinstallatie, etc. De Powermodule zorgt er op die manier voor dat apparaten op afstand aan- en uitgezet kunnen worden. Dat kan handmatig, maar ook met het instelbare klokprogramma via spIDer-web.

De Powermodule PV is een DIN Rail oplossing die in de elektrische installatie geplaatst kan worden om zo de energieopwekking van een zonne-energie installatie te meten. Beide Powermodules communiceren draadloos met de spIDer gateway. Via de app op smartphone, tablet of PC kunnen de groepen bediend worden en via het web kan in grafieken het energieverbruik resp. de energie-opwekking bekeken worden.

Voor meer informatie: www.ithodaalderop.nl