Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 93 seconden

Smart InsideIn de nabije toekomst is het voor ons de normaalste zaak van de wereld dat huizen, kantoren en andere gebouwen zijn uitgerust met woning- en gebouwautomatisering. Zoals een vliegtuig niet zonder boordcomputer kan, zo functioneert een gebouw of woning niet optimaal zonder automatisering. De nieuwe gratis app Smart Inside toont talloze voorbeelden van geautomatiseerde woningen en gebouwen, alle met het internationale protocol KNX als automatische piloot.

Comfort, veiligheid, energiebesparing: woning- en gebouwautomatisering helpt bewoners en gebruikers meer uit hun omgeving te halen. In de app Smart Inside vindt de gebruiker projectbeschrijvingen met veel beeldmateriaal in de categorieën woningbouw, utiliteit, zorg, horeca en specials. Denk bij ‘specials’ bijvoorbeeld aan een volautomatisch zwembad, kasteel en kinderdagverblijf. Bij ‘zorg’ leest de gebruiker onder meer hoe 55-plussers dankzij techniek zelfstandig blijven wonen, en hoe KNX een zorginstelling helpt bij legionellapreventie. Vindt iemand een project interessant dan download hij of zij eenvoudig de uitgebreide beschrijving. Of hij slaat hem op in zijn favorieten.

Smart Inside is een productie van KNX Nederland in samenwerking met de KNX Professionals. Het zijn juist deze specialisten, de system integrators, die de projecten met KNX realiseren. Onder meer via Smart Inside tonen de KNX Professionals een snel groeiende database met goede voorbeeldprojecten. Deze voorbeelden inspireren de markt, met name architecten, adviseurs, makelaars en opdrachtgevers, om meer uit hun vastgoed te halen. Het internationaal genormeerde protocol KNX is de enige wereldwijde standaard voor slimme woning- en gebouwautomatisering.

De app, beschikbaar voor iOS en Android, is te downloaden in de App Store en Google Play Store. De officiële lancering van de app is tijdens de nationale Conferentie Gebouwautomatisering, op 4 en 5 november in Corpus in Oegstgeest. Op de Beurs Domotica & Slim Wonen 2015, 18 en 19 november in congrescentrum Evoluon in Eindhoven, presenteren de KNX Professionals de app op een aantrekkelijke manier aan het grote publiek.

Voor meer informatie: http://www.knx-professionals.nl/knx-netwerk-nederland