Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 122 seconden

Wilo-Stratos PICO-SmartHome

Wilo-Stratos PICO-SmartHome

Wilo de nieuwe Wilo-Stratos PICO-SmartHome de woningautomatiseringsmarkt betreedt. Via de strategische partnerschap met iEXERGY wordt de in Dortmund gevestigde pompexpert partner in de ‘WiButler-alliantie’ en investeert daarmee in de snelle groei van toekomstige technologie.

‘Intelligent wonen’ is een optie die steeds aantrekkelijker wordt. Een optie die een verbeterde kwaliteit van wonen combineert met verhoogde veiligheid en energie-efficiency. Door verschillende componenten aaneen te schakelen wordt het dagelijkse wonen in gebouwen niet alleen comfortabeler, maar kan ook energie worden bespaard en de veiligheid worden verhoogd. Of het nu gaat om het automatisch besproeien van het gazon als dat te droog is of om het tijdig luchten van kamers voordat de bewoner thuiskomt – de toepassingsmogelijkheden van Smart Home maken het leven in en om woningen behaaglijker. Wie daarbij bedenkt dat ook het regelen van verwarmings- en klimaatsystemen in de toekomst eenvoudiger en economischer moet worden, zal beseffen waarom WILO SE  een strategisch partnerschap is aangegaan met het hard- en softwarebedrijf iExergy. Een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in Smart Home-oplossingen.

IExergy heeft de ‘WiButler’ ontwikkeld – een hulp in huis die slimme producten van uiteenlopende fabrikanten op basis van draadloze technologie kan combineren en regelen. Hiertoe behoren ook intelligente pompen voor verwarmings- en klimatiseringssystemen en andere toepassingen: “Wilo ontwikkelt oplossingen om het wonen voor mensen voor lange tijd comfortabeler te maken. Een strategisch partnerschap met iExergy past niet alleen bij onze innovatieve mogelijkheden maar bewijst ook nog eens de speciale positie die de klant voor ons inneemt”, aldus Markus Beukenberg, lid van de Raad van Bestuur van Wilo SE en verantwoordelijk voor de afdeling Research en Technologie. “Natuurlijk is de focus voor ons op pompen gericht, maar we houden contact met belangrijke technologische trends en marktontwikkelingen. Dat is wat we bij Wilo noemen: Wilo, meer dan alleen pompen.”

De eerste pomp die met een Smart Home-aansluiting wordt geleverd, is de Wilo-Stratos PICO-SmartHome, Deze communiceert met de WiButler via de ingebouwde ‘En-Ocean’ interface. Via dezelfde interface kan de pomp ook worden geregeld vanaf elke smartphone via de WiButler-app.  Dit betekent, dat het verbruik gemakkelijk kan worden geanalyseerd en geoptimaliseerd. Informatie over de status van de werking is ook op elk tijdstip toegankelijk. De Wilo-Stratos PICO-SmartHome is slechts het begin van een hele serie Smart Home-compatibele producten van Wilo.

De eerste gebruikerservaringen worden momenteel in Duitsland opgedaan. De leverbaarheid voor de Nederlandse markt wordt over enkele maanden verwacht.

Voor meer informatie: www.wilo.nl