Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

Succesvolle verduurzaming van de gebouwde omgeving vraagt om excellent vakmanschap. Daarom ontwikkelt het consortium BuildUpSkillsNL lesmateriaal dat inspeelt op deze ontwikkelingen en de vakmensen van nu voorbereidt op morgen. De resultaten worden gedeeld op 17 september 2015 in Harderwijk tijdens een nationale werkconferentie. Met onder andere Maxime Verhagen (Bouwend Nederland) en Titia Siertsema (Uneto-VNI) bouwen technische vakmensen, docenten en ondernemers aan het vakmanschap van morgen.

Grootschalige verduurzaming van gebouwen en realisatie van duurzame nieuwbouw zijn nodig om Nederland klaar te maken voor de toekomst. Dit biedt volop kansen. Maar verduurzaming vraagt wel om excellent vakmanschap en scherpe keuzes. Het consortium BuildUpSkills waarvan OTIB penvoerder is, ondersteunt vakmensen hierbij met lesmateriaal, trainingen en een jaarlijkse werkconferentie. De resultaten van de afgelopen jaren en de handvatten voor de toekomst staan centraal tijdens de Werkconferentie 2015. De werkconferentie is van toegevoegde waarde voor ondernemers, bedrijfsadviseurs, HR-medewerkers en professionals uit het onderwijs.

De werkconferentie 2015 start met afwisselende presentaties over het vakmanschap van de toekomst en de ontwikkelingen in de gebouwde omgeving. Onder andere Maxime Verhagen, Titia Siertsema en Teun Bokhoven (Topsector Energie en voorzitter de Duurzame Energie Koepel) geven hun antwoord op vragen als ‘Hoe ziet de vakman van 2025 eruit? Wat zijn de gevolgen van verduurzaming voor de bouwproductie? En hoe werkt dit door in de arbeidsvraag?’

In de middag gaan de aanwezigen zelf aan de slag in interactieve workshops. Deze gaan over (bij)scholing, samenwerking in en tussen regio’s en omgaan met actuele en toekomstige marktkansen.

De werkconferentie vindt plaats op donderdag 17 september 2015 bij het Bouw & Infra Park te Harderwijk. De dag vangt aan vanaf 10:00.

Voor meer informatie: http://buildupskills.otib.nl/werkconferenties/werkconferentie_2015/