Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 74 seconden

Kubus lanceert haar nieuwe, op BCF gebaseerde, platform voor issue management in de cloud: BIMcollab®. De website is gekoppeld aan add-ons in Revit, ArchiCAD, Solibri en simplebim. BIMcollab® maakt communicatie mogelijk tussen BIM applicaties, en richt zich op de multidisciplinaire samenwerking in bouwprojecten. Deze nieuwe OpenBIM tool is ontworpen om issues te communiceren en te beheren tijdens de ontwerp- en bouwfase van elk project waar BIM wordt ingezet.

“We nodigen iedereen uit om kosteloos met BIMcollab aan de slag te gaan op www.join.bimcollab.com.  Upload BCF files of gebruik de directe koppeling naar BIM applicaties en nodig uw collega’s uit om issues te bekijken. Begin vandaag nog met het verbeteren van de communicatie binnen BIM projecten”, zegt Erik Pijnenburg, directeur bij Kubus.

Issues die met Solibri Model Checker gevonden worden, zijn naar BIMcollab® te publiceren. De BIM modelleur ontvangt automatisch een notificatie en kan binnen zijn eigen modelleeromgeving (Revit, ArchiCAD, enz) direct naar de conflicterende objecten springen. Als de oplossing gereed is, wordt het issue als ‘opgelost’ aan de BIM manager gerapporteerd.

BIMcollab® is cloud-based, dus overal, altijd en vanaf elke apparaat te bereiken, zoals desktop, telefoon of tablets. Het is ook mogelijk om issues te maken door middel van het nemen van foto’s op de bouwplaats. Live verbindingen met BIMcollab® zorgen altijd voor up-to-date informatie. Met de komst van BIMcollab® biedt Kubus haar BCF Managers kosteloos aan. Deze BCF Managers voor Revit, simplebim en ArchiCAD hebben een directe link met BIMcollab®.