Remeha breidt haar productportfolio voor de utiliteitsmarkt uit. Moederbedrijf BDR Thermea Group verwerft een belang van 25% in G.I. Holding, het Italiaanse moederbedrijf achter de merken Clint, KTK Klimatechnik en Novair. Met deze stap kan Remeha haar aanbod verder uitbreiden van energietransitie oplossingen voor commerciële en industriële klanten. Het gaat hierbij o.a. om medium tot hoge capaciteit warmtepompen.

Met hoofdkantoor in Latisana, Italië, produceert en verkoopt G.I. Holding warmtepompen, vloeistofkoelers, luchtbehandelingsunits, rooftop-units en ventilatorconvectoren onder de merknamen Clint, KTK Klimatechnik en Novair. Het bedrijf biedt ook op maat gemaakte koelsystemen voor serverruimtes en IT-koelingstoepassingen onder de merknaam Montair en is gespecialiseerd in natuurlijke koudemiddelen en koudemiddelen die zo min mogelijk bijdragen aan de opwarming van de aarde.
G.I. Holding heeft 300 medewerkers en fabrieken in Italië en Hongarije. De producten worden in meer dan 70 markten verkocht. In het partnerschap blijven de merken van G.I. Holding onder hun bestaande namen operationeel. Sinds 2020 biedt BDR Thermea Group de medium tot hoge capaciteit warmtepompen van G.I. Holdings onder het merk Baxi aan in Italië, Spanje en Portugal.

Uitbreiding verwarmings- en koelingsoplossingen
Het strategische partnerschap stelt Remeha in staat haar aanbod van commerciële, industriële en residentiële verwarmings- en koelingsoplossingen uit te breiden en de geavanceerde technologie van G.I. Holding in meer markten aan te bieden. Beide bedrijven zullen ook samenwerken op het gebied van R&D om hun portfolio van energietransitie oplossingen voor klanten uit te breiden.

“Een beter buiten begint binnen”

In een reactie zegt Arthur van Schayk, algemeen directeur van Remeha: “Door dit partnerschap met GI Holding kunnen we ons assortiment uitbreiden voor onze klanten in de Utiliteit met o.a. grotere vermogens warmtepompen. De energietransitie is in volle gang en elektrificatie speelt een sleutelrol bij het CO2 vrij maken van verwarmings- en koelingsinstallaties. Ik kijk uit om samen met onze klanten te bouwen aan een duurzame toekomst, want een beter buiten begint binnen.”

Comfortoplossingen integreren en aanvullen
Paolo Baldissin, CEO van G.I. Holding voegt hieraan toe: “Door onze krachten te bundelen met BDR Thermea Group en Remeha kunnen we onze comfortoplossingen integreren en aanvullen, onze OEM-samenwerking uitbreiden en R&D-synergiën initiëren om toekomstige producten en systemen te ontwikkelen voor ons portfolio van natuurlijke koudemiddelen en koudemiddelen die zo min mogelijk bijdragen aan de opwarming van de aarde.”

Daikin en Duco gaan partnership aan

Daikin Europe gaat een samenwerking aan met de Belgische fabrikant van ventilatiesystemen Duco in het segment van woonhuisventilatie. Daikin zal ...

Vanaf maart volgend jaar subsidie op elektrische bestelauto

Er komt een subsidieregeling voor de aanschaf van een elektrische bestelauto. De subsidie gaat volgend jaar maart in en zal ...

Feenstra wil installateurs op elektrische bakfiets naar klant sturen

In 2018 nam Feenstra voor haar activiteiten in Amsterdam de eerste elektrische bussen in gebruik. Ook werd de ambitie uitgesproken ...

Groot deel wagenpark Feenstra over op elektrisch rijden

Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 60 secondenTechnisch dienstverlener Feenstra vervangt een groot deel van het bestaande wagenpark door elektrische ...