Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 69 seconden

Wat behoort de installateur en de adviseur te weten over binnenklimaat? Dat staat in het nieuwe ISSO-kleintje ‘Binnenklimaat’. De uitgave richt zich in het bijzonder op het binnenklimaat van kantoren, ziekenhuizen en scholen.

Het binnenklimaat draait om de behaaglijkheid en de gezondheid van de gebruikers in een gebouw. Kleintje Binnenklimaat beschrijft in een notendop het ontwerpen en in stand houden van goede klimaatinstallaties. Zijn de installaties goed gedimensioneerd en adequaat onderhouden, zijn voldoende verse luchttoevoer en de juiste temperatuur gegarandeerd, wordt tocht voorkomen en zijn de eindgebruikers tevreden, dan is het werk goed gedaan. Daarvoor beschrijft het ISSO-kleintje alle noodzakelijke stappen. Het handzame en praktijkgerichte boekje is een uitgave van ISSO, kennisinstituut voor de installatiesector.

Het ISSO-kleintje toont aan hoe installaties en bouwkundige kenmerken de behaaglijkheid en de gezondheid van gebouwgebruikers beïnvloeden. Hierdoor weet de installateur of adviseur welke (prestatie-) eisen nodig zijn om een comfortabele woon/werk/leerplek te garanderen. Aan de hand van het ISSO-kleintje bepalen de installateur en adviseur ook wat de juiste ontwerptemperatuur is of wat klachten veroorzaakt over droge lucht. Ook is te lezen welk installatiegeluid aanvaardbaar is en wat de belangrijkste parameters zijn voor metingen bij een opleveringscontrole.

ISSO-kleintje ‘Binnenklimaat’ is voor € 50,- (excl. verzendkosten en btw) te bestellen via de winkel op www.isso.nl. De digitale versie is te raadplegen met een abonnement op www.isso-digitaal.nl, de digitale bibliotheek van ISSO.