Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 100 seconden

Tado_FamilyIntelligente klimaatbeheersing pionier tado° kondigt op IFA Berlijn een uitgebreid product portfolio aan. Nieuwe oplossingen voor temperatuurregeling per individuele kamer maken de tado° intelligentie mogelijk voor huizen met centrale stadsverwarming. Met deze nieuwe producten kunnen meer dan 600 miljoen huishoudens wereldwijd de tado° app gaan gebruiken.

Miljoenen euro’s worden elk jaar verspild door het verwarmen en koelen van lege woningen. Het is tado°’s missie om de energie-efficiëntie te verbeteren door de ontwikkeling van intelligente oplossingen voor verwarmings- en airconditioning systemen.

 

Sinds 2012 hebben de tado° Slimme Thermostaat en zijn geo-bewuste app oude en moderne verwarmingssystemen in Europa online gebracht. Hiervan hebben woningen met een eigen ketel en appartementen met centrale gasverwarming geprofiteerd. Op IFA, kondigt tado° twee nieuwe producten aan voor mensen met een gedeeld verwarmingssysteem, zoals een appartement met centrale stadsverwarming of een ketel in de kelder.

De nieuwe Additionele Slimme Thermostaat kan meerdere verwarmingszones binnen een woning individueel bedienen. Verschillende etages of individuele kamers met vloerverwarming kunnen bijvoorbeeld bediend worden via een thermostaat in elke kamer. Het oude bedieningspaneel kan eenvoudig worden vervangen zodat de temperatuur in elke kamer geregeld wordt via de intelligente tado° app. Hiermee zorgt tado° voor een alomvattende verwarmingsoplossing voor het huishouden.

Een Additionele Slimme Thermostaat kan worden gekocht voor €199 of gehuurd voor €7,99 per maand en wordt verzonden vanaf november 2015.

tado° kondigt ook de Slimme Radiatorknop aan die de gewone radiatorknoppen kan vervangen. Verkrijgbaar in het 3e kwartaal van 2016 en geschikt voor woningen met radiatoren, maar zonder centrale gasverwarming. Daarnaast maakt deze nieuwe oplossing het ook mogelijk voor bestaande tado° gebruikers om in hun kamers afzonderlijk de temperatuur te regelen. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan het beta test programma is informatie beschikbaar op tado°’s website.

Sinds 26 september 2015 is de nieuwe Europese ErP richtlijn van kracht en wordt het energielabel, zoals reeds geldt voor koelkasten en wasmachines, ook verplicht voor verwarmingssystemen. De tado° Slimme Thermostaat is ingedeeld in de hoogste temperatuurregelingsklasse.

Voor meer informatie: https://www.tado.com/nl/erp-verwarming-energie-label