Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 98 seconden

pokarelKarel is in een man die graag met zijn tijd meegaat. Hij wil altijd overal van op de hoogte zijn en doet aan elke rage mee. Karel is zo iemand die vroeger op school in zijn bureautje voor de zekerheid zijn knikkerzak, springtouw en jojo al had klaarliggen. Om er maar als eerste bij te kunnen zijn als één van de bekende jaarlijkse rages weer los zou barsten. Zo ook nu. Karel zag dat zijn dochter zich de laatste tijd steeds vreemder ging gedragen met haar mobieltje. Ze liep in groepjes met andere kinderen door de straat, starend naar haar beeldscherm en wijzend naar voor hem onbegrijpelijke dingen in de omgeving.

Het antwoord dat zijn dochter gaf toen hij haar tijdens het avondeten vroeg wat ze in godsnaam allemaal uitspookte, wakkerde bij Karel zijn ‘ragegevoel’ weer helemaal aan. Pokemon Go! Binnen 5 seconden stond de app op zijn telefoon en nog halverwege zijn toetje had hij al ontdekt dat er maar liefst 15 Pokemons vlakbij hem in de buurt zaten. Dus spoedde hij samen met zijn dochter na zijn laatste hap vla naar buiten om die magische diertjes te vangen. Dat bleek echter nog een stuk lastiger dan gedacht, wat zijn humeur niet ten goede kwam. Al helemaal niet toen zijn dochter hem vertelde dat de beestjes waar hij op jaagde eigenlijk het gemakkelijkst van alle te vinden en vangen zijn.

Maar wat hij ook probeerde, het plompe duifje ‘Pidgey’ kreeg hij maar niet te pakken. Na tot ’s avonds laat buiten rond gedwaald te hebben, stond hij ’s morgens brak op om aan zijn eerste airco-klusje te beginnen. Wachtend tijdens het vullen van het aircosysteem, opende hij uit verveling de Pokemon app nog maar eens. Zijn dag was gelijk weer goed. Blijkbaar zijn Pokemons dol op installatietechniek!

Mocht u nog werk van hem zijn tegengekomen tijdens uw werk of gewoon zomaar? Deel het met ons via:

redactie@merlijnplus.nl@installatienet of via onze facebookpagina