Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 53 seconden

De afgelopen dagen was er in de media volop aandacht voor een nieuwe trend: mensen gaan steeds kleiner wonen. Uiteraard is deze verandering niet van de ene op de andere dag komen aanwaaien. Al eerder constateerden wij in IZ dat de zogenaamde ‘Tiny Houses’ in opkomst waren. Hoewel de beweging nog maar relatief jong is in Nederland, is het wel verstandig voor installateurs om te anticiperen op een verdere groei. Want die zit in het vat; het aantal eenpersoonshuishoudens neemt rap toe. Inmiddels is al een op de drie huishoudens eenpersoons.

Naast deze ontwikkeling kiest een groeiende groep met name jonge, hoogopgeleide huishoudens liever voor ervaringen in plaats van bezit: zij besteden liever hun geld aan reizen, festivals of horeca dan aan een dure auto of een groot huis.

Ze leven flexibel, vaak alleen en wisselen gemakkelijk van baan. De Tiny Houses waarin ze wonen hebben een maximaal woonoppervlak van slechts 50 m2. Dat brengt specifieke eisen met zich mee voor het installatieconcept. Hoe ga je daarmee om? Lees het nog eens rustig na in IZ (link)