Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 96 seconden

CIAT introduceert een nieuw model luchtbehandelingskast op één frame, Floway Access.  Deze luchtbehandelingskast is voorzien van een brushless motor en hoog rendement plugventilator, die een breed regelbereik van het luchtdebiet mogelijk maken. De panelen van de Floway hebben een dikke isolatie om een stille werking te garanderen. Op bepaalde modellen is een optionele tweede filtratietrap voor de verse lucht beschikbaar.

De Floway is als een plug-and-play-oplossing. Van de luchtbehandelingskast zelf tot en met de randapparatuur, zoals de regelaar met informatiestatusdisplay, is alles direct operationeel. Floway Control bewaakt de regeling van het systeem op lokaal niveau, maar de belangrijkste functies van de units zijn, dankzij een ingebouwde webserver, ook op afstand toegankelijk via internet en een webbrowser. Met CIATM2M, de oplossing voor bewaking op afstand, kunnen klanten de CIAT-apparatuur overal volgen.

De Floway-serie bestaat op dit moment uit vijf modellen hoog rendement stand alone luchtbehandelingskasten:

-De nieuwe Floway Access RHE: deze compacte op één frame gebruikt een warmtewiel. Deze biedt alle essentiële Floway-functies en betrouwbare prestaties met een luchtdebiet van 300 tot 8.500 m3/h.
-Floway Classic RHE: alle voordelen van de Floway Classic, maar met een toerengeregeld warmtewiel voor een optimale warmteterugwinning het hele jaar door met een luchtdebiet van 300 tot 18.000 m3/h.
-Floway Classic: voorzien van een tegenstroom platenwarmtewisselaar voor luchtdicht gescheiden verse lucht en retourluchtstromen met een luchtdebiet van 300 tot 6.600 m3/h.
-Floway Ceiling: als er geen ruimte op de vloer is, dan zijn de compacte maten en de geringe hoogte van de Floway Ceiling de ideale oplossing. Luchtverversing en warmte-uitwisseling zorgen tegen minimale kosten voor een optimale binnenluchtkwaliteit met een luchtdebiet van 300 tot 2.600 m3/h.
-Floway Vertical: Voor modulaire ruimten in nieuwbouw of renovatiebouw dankzij het slanke formaat. Floway Vertical combineert thermische uitwisseling en luchtverversing voor optimaal comfort met een luchtdebiet van 300 tot 2.600 m3/h.

De luchtbehandelingskasten worden getest in gestandaardiseerde testruimtes, waarin werkelijke klimaatomstandigheden en omgevingen worden nagebootst. Luchtdichtheid, paneelisolatie, akoestiek, warmteterugwinningsprestaties en regelsystemen worden gemeten.