Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

ariston-atagATAG Heating, een belangrijke speler op de Benelux verwarmingsmarkt, wordt onderdeel van Ariston Thermo, een wereldspeler op het gebied van verwarming en warmwaterbereiding. Opgericht in 1948, is ATAG gevestigd in het Gelderse Lichtenvoorde. ATAG biedt werk aan 170 medewerkers en beschikt over een productielocatie, waarmee het zowel de particuliere- als de zakelijke markt bedient. In 2013 kende ATAG een netto-omzet van ruim € 53 miljoen en een EBITDA van € 8,4 miljoen.

De producten worden verkocht in bijna alle Europese landen met een belangrijke positie in de Benelux. Dankzij een sterke merkpositionering, een hoge merkbekendheid en een consistent productportfolio, gericht op de premium (high-end) markt.

Ariston Thermo is een wereldspeler op gebied van verwarming en warmwaterbereiding. In 2013 werd een omzet behaald van € 1,335 miljard. Wereldwijd – in meer dan 150 landen – zijn 7,2 miljoen producten verkocht; Ariston Thermo heeft 6.600 medewerkers, kent 45 eigen vestigingen en 7 vertegenwoordigingen in 31 landen. Het complete productaanbod wordt aangeboden onder de merken Ariston, Elco, Chaffoteaux en Racold. Ariston Thermo kent een sterke betrokkenheid met energie-efficiency. Dit komt tot uiting in een constante stroom van nieuwe oplossingen, gebaseerd op duurzame energiebronnen zoals zonne-energiesystemen en warmtepompen. Daarnaast wordt dagelijks gewerkt aan de efficiëncy verbetering van de traditionele producten (zoals cv-ketels en warmwatertoestellen) en investeringen in projecten gericht op de toekomstige energie-toepassingen. Het onderliggende doel hierbij is het bieden van een optimale combinatie van comfort, energiebesparing en zorg voor het milieu.

Voor meer informatie: www.atagverwarming.com