Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

“Het kabinet gaat de komende jaren stimuleren dat gebouwen in Nederland minder door gas en meer door duurzame warmte en restwarmte worden verwarmd”. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) recent aan de Tweede Kamer. Dat kan bijvoorbeeld door restwarmte uit de industrie via een warmtenet aan te bieden. Dit bespaart energie én levert tot 75 procent minder CO2-uitstoot op ten opzichte van gebruikmaking van een cv-installatie. “De kansen die warmtetechnologie biedt voor de toekomst moeten we niet laten liggen”, aldus Kamp.

Minister Kamp wil hiervoor in de nieuwe energiewet Stroom regels opnemen over de afweging tussen de aanleg van een gasnet of een warmtenet. Daarnaast zal de overheid de komende tijd meer ondersteuning bieden bij het ontwikkelen van warmteprojecten. Zo heeft het kabinet onlangs 3,6 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een proefboring om warmte uit de diepe aarde te halen in het Westland.

FedEC organiseert de opleiding ‘Warmte in 2 dagen’ op 4 en 5 juni te Rotterdam. Tijdens deze twee dagen tonen de warmte-experts, onder meer Stijn van Leeuwen van Rotterdam Engineers en Martijn van Lier van Stadsverwarming Purmerend de mogelijkheden en aandachtspunten van warmtenetwerken.

Voor meer informatie: http://www.fedec.nl/agenda_144.php