Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 134 seconden

Slide_skillsmanager_2014_2Het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technische Installatiebedrijf, OTIB, presenteert de OTIB-skillsmanager voor werknemers én de nieuwe editie van SIM Diversiteit: hét tijdschrift over belang van diversiteit in de technische installatiebranche.

Via www.otibskillsmanager.nl kan de werknemer zelf aan de slag om grip te krijgen op zijn of haar ontwikkeling. De werknemer weet met OTIB-skillsmanager waar hij of zij staat  doordat vaardigheden, ervaringen en kwaliteiten worden gematcht aan functies in de techniek. Een prima voorbereiding voor een functioneringsgesprek of als reflectie op het doorgroeien in een functie. OTIB-skillsmanager is er voor mensen die al wel én nog niet in de technische installatiebranche werken. Het systeem is vrij toegankelijk via internet.

OTIB-skillsmanager biedt de werknemer handvatten om zijn of haar ontwikkeling in kaart te brengen en hier concreet mee aan de slag te gaan. Het is een instrument dat inzicht biedt in wat de werknemer kan én wil. Deze nieuwe tool voor werknemers is in samenwerking met vakbonden tot stand gekomen en maakt het voor individuele medewerkers mogelijk om zelf met hun toekomst aan de slag te gaan.

Elke medewerker in de technische installatiebranche kan OTIB-skillsmanager gebruiken. Maar ook werknemers die nog niet  in de branche werkzaam zijn kunnen met dit digitale instrument hun mogelijkheden verkennen. Werknemers kunnen met OTIB-skillsmanager met en zonder account werken. Bij het aanmaken van een account  blijven de gegevens bewaard en kan de gebruiker van OTIB-skillsmanager een volgende keer direct verder.
De nieuwe editie van het Sociaal Innovatie Magazine (SIM) gaat over diversiteit als kracht van de technische installatiebranche. SIM biedt inzicht in de meerwaarde van diversiteit. Bovendien staat het magazine boordevol praktische tips en trucs om met diversiteit aan de slag te gaan. SIM is vanaf nu voor iedereen kosteloos te bestellen.

In SIM Diversiteit vindt u inspirerende verhalen van werkgevers en werknemers in de technische installatiebranche. Zo spreekt ondernemer Martine van der Velde over de meerwaarde van vrouwen in de techniek.  En delen Geert Zoons en Marc van Haaster, oudste en jongste medewerker van een elektrabedrijf, hun ervaringen over verschillende generaties in één bedrijf. Tevens biedt het SIM Diversiteit werkgevers en werknemers vele tips, producten en instrumenten om zelf met diversiteit aan de slag te gaan.

Naast het SIM Diversiteit is er ook de specifieke OTIB-website Diversiteit: www.diversiteit.otib.nl. Op de website is uitgebreide informatie te vinden over het belang van diversiteit voor de technische installatiebranche. Deze website is een bron van specifieke feiten, cijfers en adviezen voor werving en behoud van diverse doelgroepen in uw bedrijf, inspirerende verhalen van ambassadeurs in de branche en tips om diversiteit in het bedrijf te bevorderen.  SIM Diversiteit is kosteloos te bestellen via de website www.diversiteit.otib.nl.