Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 99 seconden

Panasonic warmtepomp selectorSinds 1 januari zijn er forse subsidies beschikbaar voor warmtepompsystemen. Afhankelijk van het type systeem, het vermogen en het energielabel kan het subsidiebedrag voor woningeigenaren variëren van 1300 tot 2900 euro. Om alle mogelijkheden, de netto-adviesprijzen en de subsidiebedragen voor elk type systeem overzichtelijk op een rij te zetten, heeft DHS de Panasonic Warmtepomp Selector ontwikkeld.

Met de Panasonic Warmtepomp Selector (www.dutchheatpump.nl/selector) kunnen klanten online, stap voor stap, het warmtepompsysteem selecteren dat het beste bij zijn of haar situatie of wensen past. Vervolgens ziet men de netto-adviesprijs, verminderd met het totale subsidiebedrag dat voor die specifieke systeemsamenstelling van toepassing is.
Via de Selector kan men kiezen uit vier verschillende warmtepompsystemen:

  • DHS Hybride,
  • DHS All-electric/all-in-one,
  • DHS All-electric/flexible,
  • DHS All-electric/monobloc.

Bij de laatste twee opties is er de keuze uit een systeem met drie verschillende boilers. Tevens zijn de Panasonic warmtepompsystemen in bepaalde configuraties leverbaar in combinatie met de door DHS ontwikkelde Hydrotop en Hydrocap. In deze opstellingen is de buitenunit vrijwel onzichtbaar en heeft de bewoner praktisch geen geluidsoverlast of visuele hinder van de unit.

Bij de Hydrotop zijn de buitenunit en de binnenunit tot een integraal toestel samengesteld. Het deel van de warmtepomp dat buitenlucht aanzuigt, ligt als een dakraam in het dak en steekt circa 15 centimeter boven het schuine dak uit. De rest van de installatie zit in een zeer toegankelijke omkasting die op zolder hangt. In de uitvoering van de Hydrocap is de buitenunit van de warmtepomp in een ‘schoorsteenkap’ verwerkt. Onder de schoorsteenkap kan de installateur vervolgens snel en eenvoudig de buitenunit koppelen aan de binnenunit van het warmtepompsysteem. De buitenunit in de schoorsteenkap blijft vanaf zolder bereikbaar voor onderhoud en eventuele reparaties.

Dutchheatpump Solutions is een pure specialist in warmtepompsystemen en maakt onderdeel uit van de Bergschenhoek Groep. Als partner in diverse samenwerkingsverbanden zorgt DHS voor de levering van warmtepompsystemen maar biedt zij ook advisering en technische ondersteuning bij de realisatie van gevanceerde bouwprojecten. Zo is DHS betrokken bij enkele Nul-op-de-meter woningbouwprojecten.