Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 56 seconden

aircoDe helft van de klimaattechnische installatiebedrijven verwacht voor 2015 /2016 een stijging van hun omzet. Dit blijkt uit onderzoek door USP in opdracht van de NVKL, brancheorganisatie koudetechniek & klimaatbeheersing. De markt van airconditioners voor particulier en klein-zakelijk gebruik wordt geschat op € 204,3 mln. De schatting van de totale markt voor klimaattechniek is 417,9 miljoen euro.

“Airconditioning is niet meer weg te denken uit onze samenleving, omdat een comfortabel binnenklimaat langzamerhand een voorwaarde aan het worden is. Ook beseffen kantoorbeheerders dat een goed binnenklimaat belangrijk is voor de productiviteit van mensen”, aldus Henry Kruiper, directeur NVKL, ‘bij een langzaam warmer wordend klimaat zal de vraag naar goede klimaattechniek toenemen, een goed advies van een deskundige is daarbij onmisbaar’.

De meest geïnstalleerde producten zijn single en multi split systemen waarmee zowel gekoeld als verwarmd kan worden. Dit zijn airconditioners met respectievelijk 1 of meer aparte buitendelen. Door middel van het warmtepompprincipe (omgekeerd koelproces) kunnen ze ruimtes koelen én verwarmen.

Veel klimaat-installatiebedrijven zien een omzetstijging in het verschiet. Kruiper: “Er komen positieve geluiden uit de branche. Als de warmte blijft aanhouden, gaat dat zeker lukken.”

Voor meer informatie: www.nvkl.nl