Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 80 seconden

Wasco nieuw distributiecentrum.Afgelopen vrijdag sloeg Wasco de eerste paal van het nieuwe distributiecentrum van maar liefst 18.000m2. Dit in het voorjaar van 2016 te realiseren distributiecentrum wordt zeer duurzaam gebouwd conform de Breeam Excellent norm. Deze norm houdt in dat er niet alleen wordt gekozen voor materialen die duurzaam zijn, maar ook andere aspecten van de ontwikkeling zoals het ontwerp, de locatie en het klimaatconcept moeten hieraan voldoen. Dit zal uiteindelijk resulteren in een prettige werkomgeving met lage exploitatielasten, beperkte verstoring van de natuurlijke omgeving en een grote besparing in CO2-uitstoot. De locatie, de Ecofactorij in Apeldoorn, sluit hier goed op aan.

De officiële eerste paal is geslagen door Algemeen Directeur Herold van den Belt, in het bijzijn van een zestigtal medewerkers van Wasco. Voor een deel van deze medewerkers zal het nieuwe pand hun werkplek worden. Verder waren onder andere projectpartners VDR Bouwgroep en Bessels Architekten & Ingenieurs aanwezig.

Algemeen Directeur Herold van den Belt: “Van een professionele groothandel verwacht je een breed assortiment. Maar de klantvraag verschuift steeds vaker naar flexibele oplossingen in logistiek en service. Daarin wil Wasco koploper zijn.” Met de bouw van een nieuw distributiecentrum kan Wasco nog beter haar belofte om de meest klantgerichte groothandel van Nederland te zijn, nakomen. Zo wordt het gemakkelijker om zowel grootgoed als kleingoed op het gebied van sanitair, verwarming en onderdelen gecombineerd te leveren. Ook is er meer ruimte om de specifieke logistieke wensen van de klant nog beter te vervullen en zijn er meer mogelijkheden om het assortiment nog verder uit te breiden.

De oplevering staat gepland voor juni/juli 2016.

Voor meer informatie: www.wasco.nl