Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Watts lanceert een bijzondere innovatie met het nieuwe statische balanceerventiel iDROSET Serie CF, een nieuwe ontwikkeling van het Watts R&D Innovation Center in Italië.

De iDROSET Serie CF is een onderdeel van de familie van de Watts iDROSET ventielen en behoort tot de allernieuwste generatie van statische balanceerventielen. Het toestel beschikt namelijk over een nieuwe, gepatenteerde technologie voor het nauwkeurig instellen én onmiddellijk uitlezen van de vereiste stroomsnelheid in HVAC installaties.

Hydraulische uitbalancering van verwarmings- en airconditioningsystemen wordt algemeen beschouwd als één van dé sleutels tot een efficiëntere energiebesparing. Het in evenwicht brengen van een verwarmings- of koelingsinstallatie is dan ook noodzakelijk om op die manier de warmte/koeling te verdelen naar waar het écht nodig is, ongeacht of het een kleine of grote installatie betreft.

Het iDROSET Serie CF ventiel is erg eenvoudig te installeren dankzij een snelle inregeling en aanpassing van het gewenste debiet. Het installeren en inregelen behoeft geen specifieke training of vaardigheden, en het gebruik van traditionele meetapparatuur is bijgevolg niet langer nodig. Maw het toestel is bijzonder gemakkelijk te bedienen en levert u een enorme tijdsbesparing op bij het inregelen van een installatie. Het meest opvallende kenmerk van dit ventiel is het multifunctionele blauwe handwiel dat gebruikt wordt voor het inregelen en tegelijkertijd ook het werkelijke debiet in realtime weergeeft.

Meer info vindt u op www.idroset.eu