Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 76 seconden

Productfoto NIBE MeliteIn de loop van het vierde kwartaal van dit jaar introduceert NIBE Energietechniek een nieuwe serie kwalitatief hoogwaardige elektrische boilers:  NIBE Melite. Dankzij de zelflerende SMART-temperatuurregeling zijn de nieuwe boilers extra energiezuinig (energieklasse B). De NIBE Melite-serie omvat vier uitvoeringen met een inhoud van 60, 80, 100 en 120 liter. Er is dan ook voor vrijwel elke situatie een passende boiler beschikbaar. De nieuwe NIBE Melite is bovendien zeer geschikt voor vervanging van een bestaande elektrische boiler of in nieuwbouw bij ‘all-electric’-concepten.

Dankzij de zelflerende SMART-temperatuurregeling onthoudt de NIBE Melite het tappatroon van elke dag van de week. Op basis hiervan zal de boiler de tapwatertemperatuur tijdelijk verlagen op de momenten dat er minder water wordt getapt. Dit beperkt stilstandsverliezen en geeft hierdoor tot 10% extra energiebesparing ten opzichte van een elektrische boiler zonder deze functie.

Daarnaast zijn de nieuwe NIBE Melite-boilers voorzien van een drooggeplaatst elektrisch verwarmingselement, een hoogwaardige emaillelaag en een standaard ingebouwde titanium zwerfstroomanode. Doordat deze anode – in tegenstelling tot opofferingsanodes – niet periodiek hoeft te worden vervangen, is het onderhoud van de nieuwe NIBE Melite vergelijkbaar met boilers van koper of RVS.

Overige kenmerken en voordelen

  • Uitstekende isolatie en SMART-regeling: energielabel B voor alle uitvoeringen;
  • Lcd-display met achtergrondverlichting, zeer nauwkeurige temperatuurregeling en enkele eenvoudig te bedienen instellingen;
  • Slimme, energiebesparende vakantiestand: de gebruiker kan eenvoudig aangeven hoeveel dagen de boiler moet worden uitgeschakeld om 1 dag vóór thuiskomst weer in te schakelen;
  • Betrouwbare anti-legionella functie: schakelt automatisch in wanneer de boiler voor langere tijd op een lage temperatuur is ingesteld.

Voor meer informatie: www.nibenl.nl