Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 77 seconden

think project! biedt vanaf nu een uitgebreid pakket voor samenwerking in BIM, voor goede projectcoördinatie en -communicatie. Het pakket bevat modules voor het centrale beheer van BIM-modellen, inclusief alle gemaakte versies. Het pakket maakt de combinatie van deelmodellen en projectdocumenten mogelijk, en bovendien kunnen alle modellen eenvoudig bekeken worden via internet.

think project!, specialist in cross enterprise collaboration en leverancier van projectsamenwerking platform think project!, biedt nu drie nieuwe modules aan: BIM Exchange, BIM Coordination and BIM Review.

BIM Exchange maakt het mogelijk dat grote BIM-modellen in al hun versies veilig worden opgeslagen in de centrale projectdocumentatie. Deze module biedt niet alleen transparant beheer van de modellen, maar ook duidelijke workflows voor verspreiding, revisie en goedkeuring van de modellen.

BIM Coordination biedt veel opties om modellen van verschillende projectpartijen (deelmodellen) te combineren en ze onderling te linken aan de projectdocumenten en projectprocessen zoals bijvoorbeeld in het ontwerp-, afwijkingen-, en verificatieproces.

BIM Review zorgt voor online visualisatie en controle van de BIM-modellen, rechtstreeks via internet.

“De laatste maanden hebben we hard gewerkt aan het definitieve ontwerp voor onze oplossing die samenwerking in BIM ondersteunt,” legt Sven-Eric Schapke uit, Business Development Manager BIM bij think project!. “We zijn erg blij dat we nu een uitgebreid pakket hebben ontwikkeld waarmee BIM door alle projectpartijen gebruikt kan worden. We vonden het vooral belangrijk dat opdrachtgevers en –nemers zeggenschap hielden over hun eigen modelgegevens. Door de duidelijke processen in onze nieuwe modules voor samenwerking in BIM kan iedereen het beste uit BIM halen.”

Voor meer informatie: www.thinkproject.com