Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 86 seconden

Opleidingspartner RVOC, heeft een nieuwe methode ontwikkeld om het rendement van technische opleidingen inzichtelijk te kunnen maken. Met deze TOPR-methode (Technisch OPleiden met Rendement) is het mogelijk om in drie concrete stappen het beoogde en werkelijke rendement van een opleidingstraject in kaart te brengen. Het eindresultaat is een rapportage die de juiste verbanden legt tussen de bedrijfsdoelstelling en de resultaten van de opleiding. De methode wordt uiteengezet in de nieuwste uitgave ‘Rendement van opleiden in de techniek’, die 21 maart uitkomt.

 

In het boek wordt verder ingegaan op het belang van het opleidingsrendement en de ontwikkelingen hieromtrent. Ook worden praktische aspecten besproken waarmee het rendement van opleiden verhoogd kan worden. Alle tips en tricks worden omlijst door verhalen uit de praktijk. Diverse bedrijven uit de Nederlandse industrie die actief bezig zijn met opleidingsrendement komen aan bod, zoals FrieslandCampina, MSD Nederland en IHC Global Production.

 

John Huizing, algemeen directeur van ROVC: “Het belang om de opbrengst van een opleiding aan te tonen is zo belangrijk geworden voor bedrijven, dat we onze kennis hierover niet langer binnen de muren van ROVC willen houden. Helemaal in economisch mindere tijden, zal iedere geïnvesteerde euro verantwoord moeten worden. Voor het bedrijfsleven lijkt het berekenen van opleidingsrendement echter een tijdrovend en ingewikkeld proces. Dat hoeft het niet te zijn. Onze methode maakt het makkelijker om hier pragmatisch mee aan de slag te gaan. Het is een onmisbaar document voor iedereen die zich bezighoudt met het opleiden van medewerkers binnen de technische branche.”

Alle informatie die de technische branche nodig heeft om het rendement van opleiden in kaart te brengen, is gebundeld in de uitgave ‘Rendement van opleiden in de techniek’. Dit boek is gratis aan te vragen via www.rovc.nl/rendement