Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 94 seconden

Monier breidt het assortiment uit met twee geïntegreerde zonne-energiesystemen. Deze nieuwe fotovoltaïsche systemen combineren duurzaamheid en design. Ze vormen één geheel met het dak en passen zowel in nieuwe als bestaande dakbedekking. De zonne-energiesystemen Monier VI90 en Monier InDaX komen in de plaats van de dakpannen en worden in het dak geïntegreerd. Hierdoor ontstaat een volkomen lineair en harmonisch dakbeeld dat niet alleen duurzaam en technisch maar ook esthetisch verantwoord is. 

Monier VI90 is een volledig geïntegreerd PV-systeem, dat helemaal opgaat in het dak. Dit zonne-energiesysteem is verkrijgbaar voor de dakpanmodellen Sneldek, Stonewold en Signy-Finnez. Eén module vervangt circa zes dakpannen in de breedte en een dakpan in de hoogte. Monier InDaX is een semi-geïntegreerd PV-systeem dat bestaat uit hoogwaardige polykristallijne PV-modules. Het is geschikt voor daken met vrijwel alle gangbare typen dakpannen. Het systeem is zowel in horizontale als verticale richting uit te breiden en zelfs te combineren met een Velux dakvenster type MK08 en PK08.

 

Beide systemen van Monier zijn geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Het lage gewicht per m2 is gunstig voor toepassing in renovatieprojecten. De systemen zijn eenvoudig en snel te monteren. Ze werken stil, emissievrij en zonder belastende afvalstoffen. Monier levert behalve de PV-modules ook de bijbehorende montage- en afwerkmiddelen, omvormer(s) en verbindingskabels. Ook een bevestiging voor ‘op-dak systemen’ en verschillende componenten, zoals een kabeldoorvoerset en een zelfklevende doorvoerset, zijn toegevoegd aan het leveringsprogramma.

 

Geïntegreerde zonne-energiesystemen hebben ten opzichte van ‘losse’ zonnepanelen het voordeel dat de wind minder grip op het dak heeft. Alle PV-systemen van Monier voldoen aan de eisen voor brandveiligheid, regenbestendigheid, stormvaste bevestiging en ventilatie. De regen- en stormbestendigheid van de modules zijn in de eigen wind- en regentunnel van Monier onder de zwaarste condities getest en bewezen.

Voor meer informatie: www.monier.nl