Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 69 seconden

Sharp PV-paneelSharp Europe breidt haar assortiment zonnepanelen uit met vier nieuwe, high-performance monokristallijne PV-zonnepanelen. Het gaat om het NU-RC300-paneel met een vermogen van 300 watt en een zilverkleurig frame en drie stijlvolle, volledig zwarte panelen, de NU-RD290, de NU-RD295 en de NU-RD300 met een vermogen van respectievelijk 290, 295 en 300 watt. De nieuwe 300 watt PV-modules leveren het hoogste rendement van alle PV-modules binnen het huidige assortiment zonnepanelen van Sharp.

Monokristallijne zonnepanelen zijn veel efficiënter dan polykristallijne panelen, claimt Sharp, waardoor ze een prima alternatief zijn voor huiseigenaren met beperkte ruimte op het dak. De nieuwe 300 watt panelen leveren tot 18,3% meer rendement, waardoor gebruikers de opbrengst van hun onafhankelijke energievoorziening flink zien toenemen. De panelen zijn ook geschikt voor gebruik in koude gebieden, waar veel sneeuw valt. Dankzij de stevige constructie kunnen de panelen een sneeuwlast dragen tot 5.400 Pascal, conform de IEC61215-certificering.

De panelen worden in Duitsland geproduceerd volgens internationale kwaliteitsnormen (ISO 9001) en milieustandaards (ISO 14001). Ze zijn gecertificeerd door de VDE Association for Electrical, Electronic & Information Technologies, een van de belangrijkste technische en wetenschappelijke organisaties in Europa. De zonnepanelen zijn beoordeeld als ‘zeer goed’ op alle criteria door de International Consumer Research & Testing-organisatie en worden geleverd met tien jaar productgarantie en vijfentwintig jaar vermogensgarantie.

De volledig zwarte mono 300 watt PV-modules zijn beschikbaar vanaf september. De andere nieuwe zonnepanelen van Sharp zijn vanaf nu verkrijgbaar in Europa.

[related_post themes=”text”]