Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 73 seconden

Zehnder VDX HRZehnder introduceert in september de zuinige VDX Dakventilator. De VDX de opvolger van de VDA. “De VDA dakventilator vormde jarenlang een vertrouwde aanblik op de daken. Toch was het tijd om een verbeterde moderne versie op de markt te brengen”, vertelt Ellen Feddes, productmanager bij Zehnder. “Duurzaamheid was daarbij doorslaggevend. De VDX is bijzonder energiezuinig, is stiller en milieuvriendelijker door de recyclebare onderdelen zoals de kunststof kast.”

De VDX Dakventilator kent verschillende typen en begint met een standaardversie met een simpele aan- en uitschakeling. Zo reageert type VDX 0-10V op een 0-tot-10-voltsignaal en regelt met vijf standen de hoeveelheid af te zuigen lucht. Om de klant te helpen bij de keuze van het type VDX bij vervanging van een VDA, staat op de website van Zehnder een omrekentool. Na het invoeren van de te vervangen VDA rolt het juiste type VDX eruit.

“Daarnaast voldoet de VDX aan alle huidige en komende Europese wetgeving”, licht Ellen Feddes toe. “De VDX is een innovatieve dakventilator die de grote en gevarieerde groep eindgebruikers vele voordelen biedt, van minder energiekosten tot minder geluid, kortom meer comfort. Installeren is bovendien ook vrij eenvoudig, de beschrijving past letterlijk op een A4.”

De VDX Dakventilator is leverbaar per 1 september 2015. De VDA Dakventilator is nog leverbaar in 2015. Uiteraard blijven onderdelen van de VDA nog wel beschikbaar.
Naast de VDX levert Zehnder ook de MX Dakventilator met vele geavanceerde toepassingen voor uitgebreid gebouwenbeheer.

Voor meer informatie: www.zehnder.nl