Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 106 seconden

Metabo KHE 5-40Metabo brengt twee nieuwe SDS-max-hamers in de 5 tot 6 kg klasse op de markt. De combihamer KHE 5-40 is het nieuwe instapmodel in het SDS-max segment, de geheel herziende beitelhamer MHE 5 lost met zijn verbeterde technische waarden de voorganger MHE 56 af. Beide machines zijn bijzonder geschikt voor middelzware beitelwerkzaamheden.

De combihamer boort tot 40 mm diameter in beton, steen en metselwerk. Ook het gebruik van hamerboorkronen tot 90 mm diameter is mogelijk. Met een 1.010 Watt sterke motor met hoog vermogen en een geoptimaliseerd hamermechanisme, bereikt de combihamer KHE 5-40 een maximale slagkracht van  400 Joule per seconde. Op dezelfde manier biedt de MHE 5 bij 1.300 Watt een slagkracht van 430 Joule per seconde. In verhouding tot hun individuele slag-energie van 7,5 Joule (KHE 5-40) en 8,6 Joule (MHE 5) zijn de hamers met 6,2 en 6,6 kg relatief licht, ergonomisch uitgebalanceerd en liggen zij goed in de hand. De hoogwaardige motor en het tandwielhuis uit magnesium-persgietwerk zijn zijn robuust en maken de machines bijzonder betrouwbaar en duurzaam.

Met de combihamer KHE 5-40 en de beitelhamer MHE 5 kunnen gebruikers verschillende materialen op de juiste wijze bewerken. Daarvoor zorgt de Vario-Tacho-Constamatic-(VTC)-Vollegolf elektronica met elektronische zacht-aanloop en een stelwiel voor het nauwkeurig instellen van het aantal slagen – bij de combihamer vanzelfsprekend ook het toerental. De VTC-elektronica houdt overigens ook het ingestelde aantal slagen of toerental onder belasting constant en maakt daarmee een constant werkvoortgang mogelijk. Het geïntegreerde anti-vibratie systeem Metabo-VibraTech-(MVT) en de bijpassende MVT extra handgreep reduceren de trillingen aanzienlijk en beschermen zo armen en gewrichten. De mechanische S-automatic veiligheidskoppeling van de KHE 5-40 ontkoppelt de aandrijving als de boor blokkeert, waardoor veilig en zonder ongelukken boren mogelijk is.

Met de twee nieuwe SDS-max-hamers completeert Metabo zijn brede hamer-programma. Van compacte accu-, Multi-, boor- en combihamers in SDS-plus tot de extreem sterke SDS-max-combihamer KHE 96 met 1.700 Watt en 20 Joule individuele slagenergie heeft de Duitse fabrikant uit Nürtingen voor iedere toepassing de juiste machine. Zoals voor alle professionele SDS-max gereedschappen biedt Metabo ook voor de nieuwe hamers een omvangrijk toebehoren programma van hardmetalen hamerboren met twee of vier snijkanten, tot verschillende beitels en hardmetalen frees- en boorkronen.

Voor meer infomatie: www.metabo.nl