Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 88 seconden

Smart Inside is de naam van een nieuw platform voor professionals op het gebied van woning- en gebouwautomatisering. Deze online community heeft als primaire doel om professionals met elkaar in contact te brengen. Dit met als doel hun netwerk, de informatie over en de betrokkenheid met hun vakgebied te vergroten.

Hoewel het concept voor Smart Inside is geïnitieerd door de marketingcommissie van KNX Nederland, is de digitale community niet uitsluitend bedoeld voor KNX Professionals. Integendeel. Het doel van dit online platform is om alle professionals en marktpartijen binnen de bouw- en vastgoedsector te laten participeren, zodat zij hun kennisniveau en betrokkenheid bij slimme woningen en smart buildings naar een hoger plan kunnen brengen.

Multifunctioneel platform
Dat het platform meerdere functies heeft blijkt uit de diverse functionaliteiten die de gebruikers er tegenkomen. “Fabrikanten kunnen het platform onder meer inzetten om nieuws over nieuwe producten te delen. Voor installateurs en systeem integratoren is Smart Inside ook een uitgelezen medium om uitgevoerde projecten te communiceren. Maar ook bouwen aan je netwerk is een belangrijke functie van de community”, aldus Yvonne van Oost, hoofd productmanagement HVAC bij Siemens. Het netwerken komt op gang door het delen van statusupdates, vragen en discussies op het forum en informatie-uitwisseling op je tijdlijn. Daarnaast kunnen de gebruikers evenementen en documenten toevoegen.

Actieve drijfveren
Het platform is begin september gelanceerd, maar de makers zullen constant met een kritische blik blijven kijken naar de werking en toepassingen van de portal. Wouter van den Bos, lid van de marketingcommissie van KNX Nederland en Product marketingspecialist bij ABB. “Er zal een aantal partijen de drijvende krachten achter de community moeten worden. Het is belangrijk dat van alle groepen er een paar mensen zijn die de schouders eronder zetten om het platform draaiende te krijgen.”