Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 87 seconden

Alklima introduceert modulaire chillers die met een lage CO2-uitstoot gebouwen en processen gecontroleerd koelen. Ook kunnen ze bestaande chillersystemen één op één te vervangen. Naast uitvoeringen die alleen koelen mogelijk maakt, omvat de e-serie ook modellen voor koelen/verwarmen en – op aanvraag – alleen verwarmen. De nieuwe e-serie chiller van Mitsubishi Electric Living Environment Systems maakt gebruik van de compressor-technologie die de fabrikant ook toepast in de City Multi VRF-systemen.

De e-serie chillers zijn modulair van opzet en hebben een capaciteit van 90 kW per module. Elke module is uitgevoerd met twee inverter Scroll-compressoren. Door de toepassing van de invertertechniek kan het systeem regelen tussen de 8 en 100% van de capaciteit, waardoor een exacte vermogensafstemming op basis van de vraag mogelijk is.

De chillers hebben twee koelcircuits die dankzij de onafhankelijk van elkaar invertergestuurde gelijkstroomventilatoren nauwkeurig zijn te besturen. De nieuw ontworpen achterzijde van het chiller-systeem onderdrukt bovendien de windturbulentie wat, aldus de fabrikant, niet alleen zorgt voor een hoge efficiëntie maar ook voor lage geluidsniveaus.

Tot zes units kunnen via een interne collector in één lijn worden gekoppeld tot een systeem met maximale systeemcapaciteit van 540 kW. De chillers worden daarbij intern gekoppeld zodat een compacte systeemeenheid ontstaat. Voor grotere installaties kunnen de units ook tegenover elkaar worden geplaatst met een opening ertussen voor servicedoeleinden.

 

 

 

 

 

 

 

Service en onderhoud worden onder meer vereenvoudigd door een digitaal display op de besturing dat bedrijfsgegevens, foutmeldingen en overige gegevens toont. Voor het comfortabel uitvoeren van service en onderhoud bevindt de toegang tot de schakelkast en alle andere onderdelen zich aan de voorzijde van de unit. Voor aansturing en controle van de e-serie chillers staan drie opties open: via lokale bediening, via externe centrale bediening of via Modbus-protocol.