Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 117 seconden

Remeha Aquaload 110Met de Aqua Load 110 introduceert Remeha een compleet plug-and-play boileroplaadsysteem dat alle functies regelt tussen het cv-systeem en de tapwaterboiler. Dit systeem levert in combinatie met de Remeha boilervaten grote hoeveelheden warm water. Niet alleen ontzorgt de Aqua Load 110 de installateur, hij garandeert ook een snelle en eenvoudige installatie. Doordat de pomp, ventiel, sensoren en platenwisselaar in één behuizing zitten, vervult de Aqua Load 110 een echte brugfunctie tussen het warmwater- en cv-circuit.

Het hart van de unit bestaat uit een 110 kW dubbel gescheiden platenwisselaar. Hierdoor is de warmwaterunit perfect toe te passen samen met verwarmingssystemen boven 60 kW. De dubbel gescheiden platenwisselaar zorgt voor een extra betrouwbaar en veilig systeem ook in geval van interne lekkage, zodat drinkwater altijd gescheiden blijft van cv-water.

De unit is voorzien van een ingebouwde energiezuinige modulerende pomp zodat deze unit met elke ketel tot een vermogen van 110 kW toegepast kan worden. De unit past zichzelf aan naar gelang het ingangsvermogen.

De intelligente controller van de Aqua Load maakt dat men het systeem eenvoudig kan inregelen, zodat deze foutloos aansluit op elke installatie. Via het oplaadprincipe zorgt de unit, in combinatie met een Remeha cv-ketel en tapwaterboiler, dat er altijd meer dan voldoende warm water beschikbaar is. In- en uitschakeltemperaturen maar ook kloktijden zijn eenvoudig aan te passen, waardoor de energievraag van de bijbehorende gebruikerspatronen zo klein mogelijk blijft. De optimale afstemming van de hr-ketel met de warmwaterunit zorgt voor een nog hogere energiebesparing. Ook is het mogelijk om een circulatiepomp op behoeftevraag aan te sturen met de intelligente controller.

Het standaard beschikbare legionellapreventieprogramma zorgt in combinatie met de aansturing van de circulatiepomp dat de kans op legionellabesmetting minimaal is. Daarmee is de Aqua Load 110 een belangrijke oplossing voor bijvoorbeeld sportaccommodaties, hotels en zorginstellingen. De flexibiliteit en multifunctionaliteit maken dat de Remeha Aqua Load in nog meer situaties goed tot zijn recht komt. In elke praktijksituatie waarin verwarming en een grote hoeveelheid warm tapwater gewenst zijn, is de Aqua Load 110 een ideale ‘brug’ tussen bijvoorbeeld een Quinta Pro en een tapwaterboiler uit de Remeha Aqua System Pro-serie.

De belangrijkste kenmerken

  • Compact gebouwde warmwaterunit
  • Dubbel gescheiden platenwisselaar
  • Plug-and-play voor eenvoudige installatie
  • Uitstekend te combineren met standalone Quinta Pro ketel of ketel uit cascadeopstelling
  • Toepasbaar vanaf 60 kW tot maximaal 110 kW
  • Energiezuinige modulerende oplaadpomp voor automatische vermogensaanpassing
  • Klokprogramma (zowel warmwaterproductie als legionellapreventie)

 

Voor meer informatie: www.remeha.n