Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 86 seconden

feest-techniekMeer dan 25 bedrijven, colleges van ROC Midden Nederland en brancheverenigingen verzorgen workshops of rondleidingen tijdens het Feest van de Techniek. Eerstejaars vmbo-leerlingen volgen elke dag drie workshops, waarin zij bijvoorbeeld leren een afvoer aan te sluiten. De tweedejaars bezoeken diverse (technische) bedrijven zoals Ziggo, Hema en Strukton. Het Feest van de Techniek vindt plaats van 7 tot en met 11 november a.s. Er worden meer dan 1000 vmbo-leerlingen verwacht. Het evenement vindt plaats op Lage weide, Utrecht.

Of het nu gaat om zorg, energievoorziening, bouw en industrie, ICT of voedselproductie: technologie is niet weg te denken, (nog steeds) enorm in ontwikkeling en zet de arbeidsmarkt op zijn kop. Het aantal technici neemt echter op bepaalde niveaus niet snel genoeg toe, met als gevolg een toenemend tekort aan gekwalificeerd technisch personeel.

Het Feest van de Techniek is bedoeld om techniekonderwijs in de stadsregio Utrecht te stimuleren en tegelijkertijd de verbinding tussen (vmbo-)scholen en het bedrijfsleven te verstevigen. Deze kennismaking met techniek helpt leerlingen op positieve wijze na te denken over hun profielkeuze en een technische (vervolg)opleiding. Hiervoor hebben het ROC Midden Nederland, Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf, Installatiewerk Midden Nederland, Gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht en Industrievereniging Lage Weide de handen ineengeslagen.

Het Feest van de Techniek wordt op maandag 7 november om 9.00 uur geopend door Pim van den Berg, Gedeputeerde van de Provincie Utrecht. Op vrijdag 11 november sluit Jeroen Kreijkamp, wethouder van de Gemeente Utrecht, om 15.45u het Feest van de Techniek af. Locatie voor opening en afsluiting is Atoomclub, Atoomweg 50.

Elke dag van 9.00 tot 16.00 uur is het programma gevuld met diverse activiteiten. Meer informatie en het programma is te vinden op de website van het Feest van de Techniek: www.feestvandetechniek.nl.

[related_post themes=”text”]