Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 77 seconden

Op 3 november a.s. organiseren vijf bedrijven uit de koel- en klimaatbranche gezamenlijk een Masterclass over de toekomst van het vakgebied. Het event wordt gehouden in ICDuBo (Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen in Rotterdam). De initiatiefnemers hebben zich eenmalig verenigd  in Together – To Get There. Iedere onderneming zal vanuit haar eigen expertise laten zien hoe de integratie van technieken en samenwerkende disciplines de tools bieden om de vrijwel onuitvoerbare opgave (de energietransitie, doelen voor 2020, energieneutraal in 2050) vorm te geven. Welke oplossingen op het gebied van koelen, verwarmen of energie-opwekken zijn relevant voor de toekomst, en zijn ze in de praktijk toepasbaar? Welke regelgeving en stimuleringsmaatregelen legt de overheid ons op? Blijven F-gas verordening, ecodesign richtlijn, EPBD en afspraken uit het Energie Akkoord ook in de toekomst van kracht of worden ze door nieuwe inzichten vervangen? Gaat er een hefboomwerking uit van Nul Op de Meter gebouwen of is dit slechts een voorbijgaande hype? Uit welke componenten bestaat ‘De Installatie van de Toekomst’?

Het cabaretduo Reijn en Goed zal op deze dag zijn relativerende en humoristische visie op ‘De Installatie van de Toekomst’ geven. Als afsluiting krijgen de deelnemers aan het event een rondvaart en diner/netwerkborrel aangeboden door het Rotterdamse Havengebied op de Raderstoomboot ‘De Majesteit’. Dit is de laatste stoomboot in Nederland die is aangedreven door een authentieke stoommachine. De techniek is tijdens de rondvaart door iedereen te bewonderen.

Initiatiefnemers zijn Ambrava/Samsung Klimaatbeheersing, Climalife, IceFisch, Bitzer en Delta Technics Engineering.

Alle informatie, locatie, tijden, het volledige programma en aanmeldmogelijkheden vind je hier.

[related_post themes=”text”]DEF logo Together wat-is-het-verschil-tussen-nul-op-de-meter-energienota-nul-en-energieneutraal