Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 80 seconden

Open Dag IPKW 2014Innovate, Industriepark Kleefse Waard (IPKW) en Techniekdag Arnhem bundelen dit jaar de krachten en organiseren op zaterdag 1 oktober gezamenlijk een dag vol innovatie en techniek. Bezoekers kunnen zien en beleven wat Arnhem interessant maakt op het gebied van onder andere energie, design, onderwijs en duurzaamheid. Entree en activiteiten zijn gratis.

Flyboardshows en zonnebootraces Met flyboardshows, zonnebootraces, testritjes in de auto van de toekomst, een kennismaking met de wereld van Virtual Reality en ruim 100 activiteiten voor jong en oud valt er genoeg te zien en te beleven voor de naar verwachting duizenden bezoekers.

Op IPKW wordt een grote hal volledig ingericht voor de activiteiten van de Techniekdag, waar leerlingen van basisscholen en middelbare scholen en hun ouders kennis kunnen maken met techniek. Bovendien zetten tientallen bedrijven op het terrein tijdens deze Open Dag hun deuren open, waardoor bezoekers een kijkje kunnen nemen op plekken die normaal niet toegankelijk zijn. Productdesigners laten hun werkplaats zien, er zijn rondleidingen langs industriële processen en de brandweer geeft blusdemonstraties.

Naast IPKW, dat zich vooral richt op de thema’s energie, design, duurzaamheid en mobiliteit, is ook Rozet de moeite waard op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. Hier programmeert Innovate onder andere de thema’s zorg, gaming, groen en onderwijs. Tussen de twee locaties zal een pendelbus rijden.

De organisatie hoopt dat iedereen zoveel mogelijk op een duurzame manier – met de fiets of het openbaar vervoer – naar IPKW komt. Om dat te stimuleren wordt er een prijs verloot onder alle bezoekers die op de fiets komen.

Datum: zaterdag 1 oktober, 10.00 – 17.00 uur

Locatie: IPKW, Westervoortsedijk 73 en Rozet, Kortestraat 16 in Arnhem

[related_post themes=”text”]