Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 149 seconden

Voor elke situatie waarin geen bodembron mogelijk is, maar wel een warmtepomp, introduceert Techneco de Loria lucht/waterwarmtepomp. Dit toestel zorgt dat de bewoner, met hulp van de buitenlucht, op een duurzame manier zijn woning en tapwater kan verwarmen, en in de zomer eventueel ook kan koelen. Het concept van de Techneco Loria past in nieuwbouw, renovaties, ‘nul-op-de-meter’ projecten maar ook als vervanging van onrendabele stadsverwarmingsaansluitingen.

loria_duoHet Loria warmtepompsysteem, geproduceerd door de Franse fabrikant Atlantic, bestaat uit een buiten- en binnenunit. De buitenunit onttrekt warmte uit de buitenlucht waarna de binnenunit deze gebruikt om de woning te verwarmen. Wanneer de eigenaar de lucht/waterwarmtepomp met duurzaam opgewekte elektriciteit voedt, werkt de installatie bovendien klimaatneutraal. Daarmee is een gasloze installatie om een woning te verwarmen bereikbaar voor een prijs vanaf 2.990 euro, inclusief BTW en ISDE-subsidie en exclusief installatiekosten.

De eerste Loria toestellen worden nu geïnstalleerd in de Haagse wijk Ypenburg, waar steeds meer mensen van hun te dure stadsverwarming af willen. Door de scherpe prijs en snelle terugverdientijd blijkt deze installatie in veel huishoudens de perfect vervanger voor een gasketel of stadsverwarmingsunit. Bovendien is hij volledig voorbereid om op een slimme manier samen te werken met zelf opgewekte zonnestroom of naadloos een interactie aan te gaan met de oplader van een elektrische auto. Zeker als het salderen van zelf opgewekte stroom in de toekomst gaat verdwijnen, dan heeft de bezitter van zonnepanelen met een Techneco Loria een effectieve manier om zijn eigen energie zo efficiënt mogelijk te benutten, aldus de leverancier.

Naast een scherpe prijs en een duurzaam karakter is de technologie van het systeem geavanceerd. Zo kan een Loria warmtepompsysteem bij een buitentemperatuur van -20°C blijven functioneren. Het toestel werkt ook in combinatie met een uiteenlopende reeks van warmte-afgiftesystemen; men kan kiezen voor vloerverwarming, radiatoren maar ook ventilator-convectoren. Tevens kan een Loria systeem optioneel worden voorzien van een twee-zoneregeling. Op die manier kan de bewoner ervoor kiezen om zijn huis op twee verschillende temperatuurniveaus te verwarmen.

De warmtepomp verwarmt niet alleen de woning, maar ook het tapwater. Hiervoor is het systeem in twee configuraties leverbaar. Een Loria DUO bestaat uit een warmtepomptoestel met een geïntegreerd boilervat van 190 liter, waarin het opgewarmde tapwater wordt bewaard. Daarnaast is er een De Loria verkrijgbaar, gekoppeld aan een vrijstaande RVS boiler van 150, 210 of 300 liter. Tevens is het mogelijk, mits het afgiftesysteem daarvoor geschikt is, om met dezelfde warmtepomp de woning in de zomer te koelen, zodat hij ook in die periode voor een aangenaam binnenklimaat zorgt.

Atlantic ontwikkelde de Loria warmtepompsystemen voor zowel nieuwbouw als voor cv-renovaties in de bestaande bouw. Juist door het geoptimaliseerde ontwerp, de veelzijdigheid van het toestel en de geavanceerde technologie kan de installateur met dit systeem in elke situatie uit de voeten. Het grote verschil met de Elga, een hybride warmtepomptoestel dat Techneco ook verkoopt, is dat de Loria een all-electric systeem is dat stand alone functioneert, terwijl de Elga altijd naast een gasketel of stadsverwarming wordt geplaatst.

[related_post themes=”text”]